Βραβεία στην Ελλάδα για τον “Άδικο Κόσμο”

adikos_kosmos_antonis_kafentzopoulos_filippos_tsitos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δύο βραβεία απέσπασε χθες το βράδυ η ταινία του Φίλιππου Τσίτου “Άδικος Κόσμος” στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, στη βόρεια Ισπανία.

Στον Φίλιππο Τσίτο απενεμήθη το βραβείο Σκηνοθεσίας, ενώ στον ηθοποιό Αντώνη Καφετζόπουλο, που πρωταγωνιστεί στην ταινία, απενεμήθη το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά έναν αστυνομικό που παλεύει με θέματα δικαιοσύνης, εντιμότητας και αγάπης.

Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Φεστιβάλ απέσπασε η ισπανική ταινία Los Pasos Dobles του Ισάκι Λακουέστα και Α’ Γυναικείου Ρόλου η Ισπανίδα Μαρία Λεόν για την ερμηνεία της στην ισπανική ταινία La Voz Dormida.

Συγχαρητήριο μήνυμα Π. Γερουλάνου
“Επιτυχίες σαν του Φίλιππου Τσίτου στο Σαν Σεμπαστιάν δίνουν σε όλους μας δύναμη και ελπίδα, γιατί αποδεικνύουν ότι οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, αυτές που θα τον βγάλουν από την κρίση, είναι όχι απλά ζωντανές αλλά πιο παρεμβατικές από ποτέ, και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο”.

Με τα λόγια αυτά ”καλωσόρισε” ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος τη βράβευση του σκηνοθέτη Φίλιππου Τσίτου, στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, κάνοντας παράλληλα λόγο ”για τις σημαντικές διακρίσεις που σημειώνει ο ελληνικός κινηματογράφος τα τελευταία χρόνια”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.