Μ. Πλέσσας και Κ. Χατζής σαν δυο θεοί που συναντήθηκαν για να φτιάξουν τον κόσμο.

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Πόσοι μαγεία έκρυβε θεέ μου,  η βραδιά τη Δευτέρα το βράδυ στο Μικρό Παλλάς. Έχω  ακόμη στα μάτια μου  τα χέρια τους, τον  τρόπο που χόρευαν τα δάχτυλα τους πάνω στα μουσικά τους όργανα.

Του  Μίμη Πλέσσα στο πιάνο και του Κώστα Χατζή στην κιθάρα. Σαν ακροβατικά σε τσίρκο έμοιαζαν.

Σαν θεοί  που συναντήθηκαν για να φτιάξουν ξανά τον κόσμο.

Το μικρό θέατρο της οδού Αμερικής,  μοιάζει με  μπουάτ άλλης εποχής. Γι αυτούς που τα έζησαν, ρίγη συγκίνησης στα μάτια τους,  με  τη φωνή της καρδιά τους να συμμετέχει σαν επιπρόσθετο όργανο στην ορχήστρα τους. Για τους νεότερους… θεία κοινωνία.


Τα  τραγούδια τους, σαν δυο ψυχές  που ερωτεύτηκαν,  αγαπήθηκαν,  πόνεσαν  αλλά μπόρεσαν να ζήσουν χρόνια χωριστά. Σαν δυο άνθρωποι που είχαν τον ίδιο ήχο, κάνοντας το  χρόνο να τους ακολουθήσει και να τους ενώσει.

Ηθική αυτουργός της συνύπαρξης αυτής,  η αγαπημένη  Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, που έχει αναλάβει την επιμέλεια του προγράμματος.

Πρώτος στη σκηνή  βγαίνει  ο Κώστας Χατζής. «Ο Μίμης Πλέσσας» λέει  συγκινημένος «δεν μου έδωσε ένα ποτήρι νερό για να περάσω την έρημο, μου έδωσε ολόκληρη κανάτα» παίρνει  την κιθάρα του και αρχίζει  το τραγούδι.


Στο πιάνο ο αγαπημένος μαέστρος, χρόνια συνεργάτης του Κώστα Χατζή,  Γιώργος Παγιάτης που έχει αναλάβει και τις ενορχηστρώσεις κάποιων εκ των τραγουδιών της παράστασης. Ο Ρήγας Σαριτζιώτης στο φλάουτο – σαξόφωνο και κλαρινέτο, ο  Χρήστος Βότσης στο μπουζούκι και την κιθάρα, η Αντωνία Τσολάκη στο κοντραμπάσο και στα τύμπανα και κρουστά ο Χρήστος Αλεξόπουλος.

Η Αντωνία Χατζίδη, με την εκπληκτική φωνή της και με τον Κώστα Χατζή να την συνοδεύει στην κιθάρα, αρχίζει ένα αλλιώτικο μουσικό παιχνίδι. Τραγούδια γαλλικά – αγγλικά – ελληνικά, σαν σύνορα που η μουσική δεν γνωρίζει.

Ο Κώστας Χατζής παρουσιάζει τον Μαυρίκιο Μαυρικίου. Και μουσικός και ερμηνευτής και ενορχηστρωτής. Αυτός ο «μικρός» καλλιτέχνης που θα γίνει Μέγας. Κερδίζει κάθε φορά τον θαυμασμό του κοινού αλλά και σπουδαίων ανθρώπων από το χώρο του τραγουδιού. Πόσο εκπληκτικός ήταν στο ντουέτο του με τον Χατζή, στο ελληνοιταλικο τραγούδι Caruso.


Η Μεγάλη στιγμή που όλοι περιμένουν. Η συνάντηση των δυο γιγάντων βάζει μπρος τις γραφομηχανές της μουσικής ιστορίας. Ο Κώστας Χατζής συναντά το Μίμη Πλέσσα. Συγκινημένος ο πρώτος, υπενθυμίζει τα όσα ο μεγάλος μας συνθέτης Μίμης Πλέσσας,  του πρόσφερε.

Τόσο απλά και όμορφα ξετυλίχτηκε ένας μουσικός διάλογος με γνωστά αγαπημένα τραγούδια των δυο.

«’Εφυγε η αγάπη μου», «Ο παλιός φωνόγραφος», «Αντίο», «Πάρε ένα κοχύλι απ το αιγαίο» «Άγια Κυριακή» «Η αγάπη όλα τα υπομένει», «Μάνα μου συγγνώμη», «Είχα ένα πατέρα, τι καλό πατέρα», «Πόσο σε θέλω απόψε», «αεροπλάνο», «Ποιος το ξέρει», «Σπουδαίοι άνθρωποι», “Ολα δικά σου μάτια μου”

Δυο ώρες ψυχικής ανάτασης φτάνουν στο τέλος. Χειροκρότημα. Αποθέωση. Οι δυο  δημιουργοί   αποσύρθηκαν  στις κουίντες,   με τη σεμνότητα που θα είχαν καλλιτέχνες που βγαίνουν για πρώτη φορά στην σκηνή.

 

Υγ:

Από 31 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Μικρό Παλλάς

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων


Είναι: Συναυλία

Πού: Μ. Παλλάς

Πρεμιέρα: 31 Οκτ.

Διάρκεια: 2 ώρες

Εισιτήρια:


Από 20€ με ποτό


Κράτηση – Αγορά ΕΔΩ


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.