Λυρικό Λεωφορείο εν δράσει – βγείτε στις πλατείες της Αθήνας και θαυμάστε

1691466
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού 

Αν στο δρόμο σας  συναντήσετε  το Λυρικό Λεωφορείο, μην διστάσετε  να σταματήσετε και με ενθουσιασμό να ακροαστείτε και να χειροκροτήσετε τα παιδιά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που βγήκαν  στους δρόμους για να παρουσιάσουν  το πρόγραμμα   «Καλλιτεχνικές Δράσεις στην Αθήνα» το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2011.

 Με αφορμή τους ψυχοφθόρους καιρούς που ζούμε η Εθνική Λυρική Σκηνή, πρωτοτυπεί  και βγαίνει στις γειτονιές της Αθήνας για να συναντήσει τους κατοίκους της και  να περάσει το μήνυμα ότι η πόλη μας πρέπει ν αγαπηθεί και πάλι, όπως επίσης να δώσει το μήνυμα στο κόσμο ότι  η λυρική μουσική – η λυρική τέχνη στις εποχές που είχε ακμάσει, υπαγόταν στη μουσική του λαού. Για πρώτη φορά ένας οργανισμός όπως η ΕΛΣ, θέλει να δείξει ότι η πραγματικά υψηλή τέχνη δεν έχει περιορισμούς, ούτε αποκλεισμούς. 

Ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος τραγουδάει Quando e Bella από το Ελιξίριο του Έρωτα του Ντονιτσέττι. Στη συνέχεια ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης ερμηνεύει  την άρια του Φίγκαρο από τον Κουρέα της Σεβίλλης του Ροσσίνι, ενώ η σοπράνο Έλενα Κελεσίδη το Βαλς της Μουζέτα από την όπερα Μποέμ του Πουτσίνι. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται  με το ντουέτο της Βιολέτα και του Αλφρέντο (Libiamo) από την Τραβιάτα του Βέρντι όπου ερμηνεύουν  ο Γιάννης Χριστόπουλος και η Έλενα Κελεσίδη συνοδευόμενοι από μέλη της χορωδίας του Δήμου Αθηναίων.

Όλες οι εκδηλώσεις του προγράμματος αυτού θα είναι με ελεύθερη είσοδο, ενώ οι περιοχές στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις είναι: Πλ. Συντάγματος, Προπύλαια, Πλ. Κοτζιά, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μετρό Αμπελοκήπων, Πλ. Κολωνακίου,  Μετρό Συντάγματος, Εθνική Πινακοθήκη, Πλ. Παγκρατίου, Ζάππειο, Δ. Αρεοπαγίτου, Πλ. Ασωμάτων, Πλ. Μοναστηρακίου, Πλ. Καραϊσκάκη, Πλ. Αγίου Κωνσταντίνου-Ακαδημία Πλάτωνος, Πλ. Αττικής, Κήποι Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Πλ. Βικτωρίας, Καυτατζόγλου, Πλ. Αγίου Παντελεήμονα, Πύργος Αθηνών, Μετρό Πανόρμου, Ακαδημίας, Αέρηδες, Κολωνός, Μετρό Κεραμεικού, Πλ. Κυψέλης, Πλ. Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής, Πλ. Βαρνάβα.

Στην ενότητα Χορός στις Πλατείες, οι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από το έργο “Female” σε χορογραφία Αγάπιου Αγαπιάδη, καθώς και από τη χορογραφία «Σε γκρίζο φόντο» του Φώτη Διαμαντόπουλου. 

Στις Λυρικές βραδιές και στο Λυρικό Λεωφορείο θα συμμετέχουν και χορωδοί από την Μικτή Δημοτική Χορωδία Αθηνών του Δήμου Αθηναίων.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Καλλιτεχνικές Δράσεις στην Αθήνα» θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Πρόγραμμα Δράσεων

>Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 / 21.00 Λυρική Βραδιά

Πλατεία Κυψέλης

>Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 / 21.00, Χορός στις Πλατείες

Πλατεία Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής

>Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 / 21.00 Λυρική Βραδιά

Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι

{youtube}lvCbinvZ2xI{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.