O Kώστας Χατζής πάει για πρώτη φορά Μέγαρο

kostas_chatzis2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

O μοναδικός Κώστας Χατζής παίρνει την κιθάρα του και στις 18 Οκτωβρίου ανεβαίνει στη σκηνή

του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του, που ο κορυφαίος και συνάμα πρωτοπόρος δημιουργός στο κοινωνικό τραγούδι θα εμφανισθεί στο ναό της μουσικής. Μέχρι και ο ίδιος απόρησε για αυτή την πρόσκληση. Μιλώντας στην «Avecnews» σχολιάζει με το γνωστό του χιούμορ, που φθάνει στον αυτοσαρκασμό:

« Όντως είναι η πρώτη φορά. Αναρωτιέμαι. Έχει αλλάξει η διεύθυνση ή έχουν αρρωστήσει και μου πρότειναν να πάω; Έχω περάσει πολλές φορές απέξω από το Μέγαρο. Μέσα δεν με βάζανε, γιατί νόμιζαν, ότι μπορεί να στήσω τσαντίρι.» 

Απορίας άξιο πως έχει αυτή τη διάθεση σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε…

«Από τον Αριστοφάνη μάθαμε τόσα πολλά. Με τον αυτοσαρκασμό μπορείς να περάσεις τα ωραιότερα μηνύματα» υποστηρίζει.

Και στην ερώτηση , τι θα έλεγε ένας βαθιά πολιτικοποιημένος καλλιτέχνης, όπως είναι εκείνος , αντί άλλης απάντησης απαγγέλει τους στίχους από το ποίημα που έγραψε ο Γεώργιος Σουρής το 1869 σε ηλικία 19 χρονών… Ποίημα που μελοποίησε και θα κυκλοφορήσει προσεχώς με άλλα τραγούδια του.

«Ποιος είδε κράτος λιγοστό/ σε όλη τη γη μοναδικό/ εκατό να ξοδεύει και πενήντα να μαζεύε ι/ να τρέφει όλους του αργούς / να έχει επτά πρωθυπουργούς . ταμείο δίχως χρήματα και δόξες τόσα μνήματα/ να ΄χει κλητήρες για φρουρά. Για να σε κλέβουν φανερά / κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε/ τον κλέφτη να γυρεύουνε…»

Ο Κώστας Χατζής θα δώσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ στο Ο.Μ.Μ.Α .Θα τραγουδήσει για σπουδαίους ανθρώπους κοιτώντας από ψηλά τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.