«Ο Μικρός Πρίγκιπας ΙΙ» στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου!

1824_mikros
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λιάνας Μπουκουβάλα

  Καλοκαιράκι του 1995.  Η μαμά και ο μπαμπάς λείπουν ταξίδι και περιμένω γεμάτη αγωνία να χτυπήσει η πόρτα του σπιτιού. Όχι, δεν είναι οι γονείς μου που μου έχουν λείψει, όσο… η σακουλίτσα που θα κρατάει η μαμά στα χέρια της!! Από το μεσημέρι έχω ταράξει τη γιαγιά στις ανακρίσεις για το περιεχόμενου του δώρου μου… Εκείνη άλλωστε, πάντα… ξέρει τα πάντα!! Τα αποκαλυπτήρια δεν αργούν και το βιβλίο με το μικρό ξανθό αγοράκι βρίσκεται στα χέρια μου. «Ο Μικρός Πρίγκιπας»! Έκτοτε μπορεί να βρίσκεται πλέον στη βιβλιοθήκη μου- πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε- κατέχει όμως πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου μέχρι και σήμερα.Ο Μικρός Πρίγκιπας και οι τρυφερές ιστορίες του μας κάνουν να νιώθουμε πάντα παιδιά και γι’ αυτό… ναι, το ομολογώ! Τον αγαπάμε!!

            Όσοι λοιπόν, από εσάς έχετε την ίδια άποψη με εμένα και δεν έχετε επισκεφτεί ακόμη το νέο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου… θα έπρεπε να ντρέπεστε! Από τις 3 Οκτωβρίου ο μικρός ήρωας του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί βρίσκεται στο Φάληρο προκαλώντας κοσμοσυρροή, από μικρούς και μεγάλους. Η νέα αυτή παράσταση βρίσκει τον Μικρό Πρίγκιπα να επιστρέφει στο σπίτι του, τον Αστεροειδή Β612,  μετά την περιήγησή του στο Σύμπαν και το Ταξίδι στη Γη, όπου ανακαλύπτει ότι το αγαπημένο του Τριαντάφυλλο λείπει! Συντροφιά με την Αλεπού, θα περιπλανηθεί  ανάμεσα στον Πλανήτη του Χρόνου, του Βοσκού και της Μουσικής με την πίστη ότι κάπου εκεί θα το βρει.

            Η παράσταση αυτή εκτός από τον ψυχαγωγικό της χαρακτήρα αποτελεί και μία θαυμάσια ευκαιρία για τους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν τον νέο, πλήρως διαμορφωμένο χώρο του Πλανηταρίου και να εξευρευνήσουν το σύμπαν με τρόπο ευχάριστο αλλά και δημιουργικό.

Τον μικρό πρίγκιπα ζωντάνεψαν με τη φωνή τους οι παρακάτω ηθοποιοί:

Θάνος Παπαϊωάννου – Μικρός Πρίγκιπας, Δημήτρης Πιατάς – Αλεπού, Yρώ Λούπη – Τριαντάφυλλο, Κώστας Σεραφειμίδης – Βοσκός, Γιάννης Στεφόπουλος – Ωρολογοποιός

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.