«Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΟΠΕΝ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ» στις 25 Σεπτεμβρίου!

Thumbnail
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο Ηρώδειο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου    θα ακούσουμε  το   Πρώτο Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε Μι ελάσσονα, που έγραψε σε ηλικία 20 χρόνων ο Σοπέν , εμπνευσμένος από τον ερωτά του για την νεαρή Κωνστάνσια

Η  Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας, «Teatr Wielki – Polish National Opera» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού της Patrick Fοurnillier, Γάλλου μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της Όπερας.

Ο Patrick Fournillier έχει διαγράψει μια λαμπρή καριέρα διευθύνοντας τα πιο σημαντικά έργα του συμφωνικού και λυρικού ρεπερτορίου. Έχει αποσπάσει κορυφαία διεθνή βραβεία κι έχει διευθύνει πολλές από τις διασημότερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου (Teatro alla Scala, Toscanini, London, Paris, Berlin, Vienna, Amsterdam, Oslo, Milano, Zürich, Prague, Leipzig, Dresden, Sydney, Washington, New York Metropolitan Opera, Los Angeles, Philadelphia, Moscow, and St Petersburg).

 

Mv5bnwjmy2fiowutyzmwni00mtcxlwexmdqtmdy0mwfingi2ntq0xkeyxkfqcgdeqxvynzg5otk2oa@@ v1 Ο ηθοποιός Δημήτρης  Λάλου  ως Frederic Chopin, ο οποίος θα ερμηνεύσει αυθεντικά κείμενα και επιστολές  του Chopin, στην εισαγωγή και μεταξύ των μερών του μουσικού έργου και θα μας εισαγάγει στις σκέψεις και τα συναισθήματα του τόσο ευαίσθητου και  ευθραύστου καλλιτέχνη, θα μας μεταφέρει στο 1830 -1849 στην εποχή που συνέθεσε τα έργα του.

Τα κείμενα είναι από τα αρχεία του συνθέτη στην Βαρσοβία σε επεξεργασία από την Τατιάνα Παπαγεωργίου οι οποία είναι και μουσικολόγος και έχει μελετήσει συστηματικά τις πήγες τα τελευταία χρόνια.

Η  Ελληνίδα  πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, θα συμπράξει με την Ιστορική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα:

Της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου

Σε συνδιοργάνωση  με το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

Λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς 

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) και είναι αφιερωμένη στον Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλο Κ. Τούτουζα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.