H διεθνής μουσική έκθεση “Womex” στη Θεσσαλονίκη

dietnis_mousiki_ekthesi_womex
Facebook
Twitter
LinkedIn

Θεσσαλονίκη – Διεθνές κέντρο μουσικής για το 2012

Καλλιτέχνες, δισκογραφικές εταιρείες, διοργανωτές συναυλιών και φεστιβάλ απ’ όλο τον κόσμο, στη σημαντικότερη έκθεση της World Music, “Womex”

Τη διοργάνωση της έκθεσης θα αναλάβουν η HELE-XPO και η Gaia Live, υπό την εποπτεία του ΥΠΠΟΤ και του Δήμου Θεσσαλονίκης

Διεθνής επιτυχία για τη Θεσσαλονίκη που “κέρδισε” και θα διοργανώσει τον Οκτώβριο του 2012 τη Διεθνή Μουσική Εκθεση Womex (World Music Expo). Η Θεσσαλονίκη, με τη συμβολή του υπουργείου Πολιτισμού, διεκδίκησε την έκθεση αυτή, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση της World Music μεταξύ πολλών άλλων πόλεων και τα κατάφερε.

Καλλιτέχνες, γραφεία management, δισκογραφικές και εκδοτικές εταιρείες, διοργανωτές συναυλιών και φεστιβάλ θα έρθουν στην πόλη, από τις 17 ως τις 21 Οκτωβρίου 2012, για να έχουν επαφές και συνεργασίες, ενώ μεγάλος αριθμός επισκεπτών θα περάσει από τα περίπτερα για μια γνωριμία με τους καλλιτέχνες και τις δουλειές τους. Μετά από τρία χρόνια συνεχούς διοργάνωσης στην Κοπεγχάγη -φέτος γίνεται 26-30 Οκτωβρίου-, η Womex θα γιορτάσει τα 15α γενέθλιά της στη Θεσσαλονίκη, ενώ το 2013 μεταφέρεται στο Κάρντιφ, την πρωτεύουσα της Ουαλίας.

Σε έναν χρόνο από τώρα στην πόλη θα βρεθούν 300 καλλιτέχνες και 2.500 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, ενώ η διευθύντρια παραγωγής της έκθεσης, Ντανιέλα Τόμπερ, σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που η Womex θα πραγματοποιηθεί στη νοτιοανατολική Ευρώπη, “γεγονός που αποτελεί τεράστια ευκαιρία για χιλιάδες επισκέπτες να ανακαλύψουν την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μέσα από τους μουσικούς τους θησαυρούς”.

Το υπουργείο Πολιτισμού συμμετέχει και στη φετινή διοργάνωση στην Κοπεγχάγη. Την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση επιμελείται η Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού/Διεύθυνση Μουσικής του υπουργείου. Οσοι

ενδιαφέρονται να προβάλουν το έργο τους μέσα από το ελληνικό περίπτερο, μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με την κ. Γεωργία Μπούμη στο 2108201776 ή στη διεύθυνση gdsp@culture.gr και gboumi@culture.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.