Αρχίζει το 4ο φεστιβάλ ελληνικού κνηματογράφου στο Λονδίνο

byron_mpalanta_gia_ena_daimona
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το 4ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο (LGFF) ανοίγει τις πύλες του σήμερα 17 Οκτωβρίου στο γνωστό χώρο των Westbourne Studios, δίπλα στο Portobello Road.

Με την εμπειρία τριών άκρως επιτυχημένων ετών στις αποσκευές του το LGFF επιστρέφει ανανεωμένο, με συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες που θα ζήλευαν τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κινηματογράφου. Ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους της τελευταίας πενταετίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικά φιλμ, animation, video art και σενάρια διαγωνίζονται για τα βραβεία ενός φεστιβάλ που έχει πλέον γίνει θεσμός, με πιστούς σινεφίλ οπαδούς.

Το φετινό φεστιβάλ μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία φιλοδοξεί να δείξει ένα άλλο πρόσωπο της Ελλάδας, δημιουργικής και αισιόδοξης, ικανής να παραγάγει τέχνη και να αναδειχθεί μέσα από τα προβλήματα.

Οι προβολές του 4ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου ξεκινούν με ένα αφιέρωμα στο Νίκο Κούνδουρο, με την ταινία του “Μπάιρον, μπαλάντα για ένα δαίμονα” (1992). Πλαισιώνονται από workshops, καθώς και ευκαιρίες για networking, αλλά και διασκέδαση στο πάρτι που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Μυθόπολις στην καρδιά του νυχτερινού Λονδίνου στην περιοχή του Angel, Islington. Οι προβολές θα κλείσουν με ένα αφιέρωμα στο Μιχάλη Κακογιάννη, με την τελευταία του ταινία “Ο Βυσσινόκηπος” (1999).

Από τις φετινές εκπλήξεις ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η προβολή του αγνώστου στο ευρύ κοινό ντοκιμαντέρ με τη Μελίνα Μερκούρη για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο (1975), που παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή σε αίθουσα και παραχωρήθηκε από το Μουσείο της ΕΡΤ. Επίσης, το φεστιβάλ θα ζωντανέψει με την παρουσία του στην προβολή της ταινίας του και τα events ο Νίκος Καλογερόπουλος με το μπουζουκάκι του.

Το φεστιβάλ θα κλείσει την Τρίτη 25 Οκτωβρίου με την απονομή των βραβείων στα Westbourne Studios.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.