Πρεμιέρα: “Μια Ελλάδα Θέατρο” (Ήμασταν Εκέι)

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

Χθες το θέατρο Badminton, άλλαξε εποχή. Η  μουσικοθεατρική  παράσταση «Μια Ελλάδα θέατρο» μας ταξίδεψε στο 1950, σε εκείνη την  εποχή όπου το απωθημένο του θεατρίνου ήταν  η  Τέχνη.

Είδαμε, μια παράσταση, αφιερωμένη στους   Περιπλανώμενους  Θιάσους και στους άγνωστους θεατρίνους που μετέδιδαν τον πολιτισμό και το θέατρο στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.  Η ανταμοιβή τους, ένα μπουκάλι λάδι, μια κότα, λίγο ψωμί.

Ο Δημήτρη Μαλισσόβα που έκανε πρεμιέρα χθες στο θέατρο Badminton,  μας ταξίδεψε πίσω στο χρόνο με τις ωραιότερες μουσικές και τραγούδια που πρωτοακούστηκαν στη σκηνή του θεάτρου. Τραγούδια ,Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Κραουνάκη, Καραίνδρου.

Στο ρόλο του Θιασάρχη ο Γιάννης Μπέζος. Θεατρίνος.. σαν τους παλιούς. Συγκινητικός πάντα όταν συνδυάζει την υποκριτική με το τραγούδι. Μοναδικός όπως κανένας άλλος. «Τρώνε τους ηθοποιούς οι τεράστιες  σκηνές» μου είπε η αγαπημένη μου φίλη και ηθοποιός  Όλγα Πολίτου.   «Στην περίπτωση του Γιάννη Μπέζου, είδαμε ακριβώς να συμβαίνει το αντίθετο. Μεγάλος ηθοποιός.»


Ο λόγος των παλιών ηθοποιών,  που ξέρουν τι σημαίνει σκηνή και θέατρο  για μένα μετράει περισσότερο, πέραν της φιλίας.

Συνταξιδιώτες του η Μίλλη Καραλή, η Χριστίνα Αλεξανιάν, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, η   Παναγιώτα Βλαντή,  ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης,  η Ελένη Καρακάση,  ο Αλμπέρτο Φαις, η Βαλάντω Τρύφωνος , ο Θανάσης Ισιδώρου, η Κωνσταντίνα Νταντάμη, η Εβελίνα Νικολιζά, ο Νίκος Ρουσσάκη και ο  Κρίστη Κουπάτο.


Γνώμη:

Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι μια από τις καλύτερες δουλειές του Δημήτρη Μαλισσόβα. Κάθε φορά  εκτός από την ευαισθησία του για το ρετρό – που  είναι από τους λίγους που υπερασπίζεται – μπαίνει πιο βαθιά σε αυτό που θέλει να βγάλει στο κοινό και το καταφέρνει.

Η Ελένη Καρακάση, είναι μια καλλιτέχνης η οποία υποκριτικά και φωνητικά γεμίζει την σκηνή. Είναι ηθοποιός χαμηλών τόνων που δίνει έμφαση περισσότερο στη δουλειά της και αυτό την κάνει να ξεχωρίζει.

Έκπληξη για μένα ήταν η Κύπρια τραγουδίστρια Βαλάντω Τρύφωνος, που συμμετείχε επίσης στην παράσταση. Πιστεύω ότι η στροφή της σε τέτοιου είδους θεάματα της πάνε περισσότερο. Είναι αρκετά θεατρική. Όσο για την φωνή της, δίνω άριστα. Τέτοια χροιά τέτοιο μέγεθος, είναι πιο μπροστά από άλλα κατεστημένα. Ας το προσέξουμε.

Πολύ καλή  ήταν και η Εβελίνα Νικολιζά, την οποία γνωρίσαμε μέσα από το The Voice. «Τελείωσα και δραματική σχολή και είμαι χαρούμενη που παίρνω μέρος σε μια τόσο ωραία παράσταση» μου είπε.

Τις εντυπώσεις κέρδισε θεατρικά ο Θανάσης Ισιδώρου και φωνητικά ο Νίκος Ρουσσάκης. Όπως πολύ ταλαντούχα είναι και η Κωνσταντίνα Νταντάμη.

Θέλησα να μιλήσω για τους πιο νέους στο χώρο γιατί για την Παναγιώτα Βλαντή, τη Χριστίνα Αλεξανιαν, τον Κωνσταντίνο Κοζάκο και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, όλοι γνωρίζουμε!!

Όσο για την Μίλλη Καραλή, θα χρησιμοποιήσω μια λέξη που χρησιμοποιούν οι νέοι μας σήμερα… respect

Είναι μια παράσταση που αξίζει πραγματικά να δεις ένα βράδυ Δευτέρας, στο Θέατρο Badminton.


Με την παρουσία τους τίμησαν την παράσταση:

Η Κική Σεγδίτσα, ο Τέλης Ζώτος, η Όλγα Πολίτου, η Χριστίνα Βαρζοπούλου, ο Θεοδωρής Κατσαφάδος, η Νεφέλη Ορφανού, ο Δάνης Κατρανίδης, ο Γιάννης Βόγλης, ο Κωνσταντίνος Μάνος, ο Άκης Κούρκουλος,  η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, η Σία Κοσκινά, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Κώστας Σπυρόπουλος, η Νίκη Παλλικαράκη, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη,   η Τζίνα Φωτεινοπούλου, η Ιωάννα Πηλιχού, Παναγιώτης Πετράκης, Σπύρος Μπιμπίλας, Οδυσσέας Ιωάννου, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Εύα Νάθενα, Τάσος Παλατζίδης, η Νέλλη Γκίνη.


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.