Διάσημο Καστ για την ταινία του Σμαραγδή «Ο θεός αγαπάει το Χαβιάρι»

SMARAGDIS_443718844
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας  Μιχαλιτσιάνου

 Ο καταξιωμένος Sebastian Koch ,πρωταγωνιστής στη βραβευμένη με Oscar  ταινία «Οι Ζωές των Άλλων», ο  John Cleese («Monty Python», σειρά ταινιών «James Bond»), η ντίβα του γαλλικού σινεμά Catherine Deneuve ως Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας, ο Juan Diego Botto  που βραβεύτηκε  για την ερμηνεία του ως Ιεροεξεταστής στον «Ελ Γκρέκο»), ο Evgeny Stychkin , κορυφαίος Ρώσος ηθοποιός της γενιάς του, Olga Sutulova («Leningrad», «Pro Lyuboff») θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα ταινία του δικού μας Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι».

Ο Γιάννης Σμαραγδής που στις 31 Οκτωβρίου θα πει «κλακέτα πάμε » δήλωσε:

«Διεκδικούμε να υλοποιήσουμε αυτή την ταινία σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση της χώρας μας και όχι μόνο, ακριβώς γιατί μπορεί να βοηθήσει τις ανθρώπινες ψυχές να παρηγορηθούν, αλλά και να ανορθωθούν. Πιστεύουμε ότι αυτή η ταινία μόνο καλό θα κάνει στους ανθρώπους και ειδικότερα στους Έλληνες. Θα απαλύνει την ψυχή τους, αλλά και θα τους κάνει περήφανους»

Η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή πραγματεύεται την ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη , ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης. Η επική αυτή ιστορία, βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στην Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, στην Πύλο για δυο εβδομάδες , στην Αίγινα, την Κρήτη, τα Ψαρά αλλά και στη Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη και το Αστραχάν.

Η υψηλών προδιαγραφών παραγωγή αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα και σε διεθνείς αγορές τον Οκτώβριο του 2012.

Ο Γιάννης Σμαραγδής,  μετά τη μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία του «Ελ Γκρέκο», αλλά και την εξασφάλιση διεθνούς διανομής  από τη SONY PICTURES ΕNTERTAINMENT για τη νέα ταινία του «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», κατάφερε να κάνει αυτό το  διεθνές καστ από πολυβραβευμένους πρωταγωνιστές από έξι χώρες .

Τον ρόλο του Βαρβάκη θα υποδυθεί ο Sebastian Koch.

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι  Λάκης Λαζόπουλος σταθερός συνεργάτης και φίλος του Γιάννη Σμαραγδή, Άκης Σακελλαρίου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιάννης Βούρος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Παύλος Κοντογιαννίδης, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Τάσος Νούσιας, Μάνος Τσαγκαράκης ,το παιδί –θαύμα από τη σειρά «Το Νησί» και πολλοί άλλοι.

   

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της ταινίας έχει αναλάβει ο διακεκριμένος σκηνογράφος και σκηνοθέτης Νίκος Πετρόπουλος, ενώ τα κοστούμια η πολυβραβευμένη Ισπανίδα ενδυμάτολόγος Lala Huete(Βραβείο Goya για την ταινία «Ελ Γκρέκο»). Τη φωτογραφία θα υπογράφει ο Άρις Σταύρου, το μοντάζ ο Γιώργος Διδυμιώτης και στη μουσική ο ταλαντούχος συνθέτης Μίνως Μάτσας.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, στην Πύλο για 2 εβδομάδες (φιλοξενούμενοι της Costa Navarino), στην Αίγινα, την Κρήτη, τα Ψαρά αλλά και στη Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη και το Αστραχάν.

Η υψηλών προδιαγραφών παραγωγή αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα και σε διεθνείς αγορές τον Οκτώβριο του 2012.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.