Αρχαία ναυάγια στο βυθό της Κρήτης!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μπροστά σε αρχαιολογικά ευρήματα, πραγματικούς θησαυρούς, βρέθηκαν οι Έλληνες και οι Αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι πραγματοποίησαν υποθαλάσσιες έρευνες στα βόρεια

παράλια του Ηρακλείου αναζητώντας θησαυρούς που για χιλιάδες χρόνια βρίσκονται καλά κρυμμένοι στο βυθό της θάλασσας.

Οι έρευνες αν και επρόκειτο να τελειώσουν χθες 20 Οκτωβρίου ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, οπότε έγιναν και οι τελευταίες θαλάσσιες αναζητήσεις.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και αναμένεται, αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή των ευρημάτων, να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού, τους επιστήμονες και τους αρχαιολόγους που συμμετείχαν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα που διήρκεσε περίπου ένα μήνα.

Οι επιστημονικές ομάδες των Ελλήνων και των Αμερικανών που βρέθηκαν στην περιοχή του Ηρακλείου βρήκαν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πλήθος αμφορέων, αλλά και άλλων αντικειμένων, τα οποία υποδεικνύουν ναυαγισμένα φορτία, που με τη σειρά τους υποδεικνύουν αρχαία ναυάγια.

Οι ειδικοί εξάγουν πληροφορίες και «εικόνες» για τις εμπορικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις που είχαν κατά την αρχαιότητα οι διάφορες περιοχές από τις οποίες κινούνταν από και προς οι διάφοροι αμφορείς.

Από τους θησαυρούς που έκρυβε για χιλιάδες χρόνια ο βυθός της θάλασσας οι ειδικοί βγάζουν πολύτιμα συμπεράσματα, όχι μόνο για την εμπορική και οικονομική σχέση της κάθε περιοχής, αλλά και για τη γενικότερη σχέση που είχαν μεταξύ τους.

Η όλη προσπάθεια βρίσκεται στο στάδιο της καταμέτρησης των ευρημάτων, των οποίων η προέλευση, η φύση και η χρονολογία αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό, καθώς αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες ημέρες ευρεία ενημέρωση προς όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, ενδεχομένως και του εξωτερικού, εάν ληφθεί υπόψιν ότι στις έρευνες συμμετείχαν και επιστήμονες του αμερικανικού ωκεανογραφικού ινστιτούτου Woods Hole.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.