Πρώτο Φεστιβάλ Stand Up Comedy στην Αυλαία

bessy_malfa_gerasimos_skiadaresis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το THE OPEN MIKE! -1ο Φεστιβάλ κωμικού μονολογου (stand up comedy) 2011 στην Μουσική σκηνή Αυλαία. Ώρα έναρξης 21.30. Τιμή εισιτηρίου 10 €.

Το Πολύτροπο Τέχνης οργανώνει το 1ο Φεστιβάλ stand up comedy στην Αθήνα, και παραστάσεις γεμάτες γέλιο και σάτιρα! Όλοι γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και… το ρίχνουμε λίγο έξω… Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από έλληνες τραγουδοποιούς και κωμικούς, που θα βάλουν τη δική τους πινελιά στη βραδιά.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Γιώργος Χατζηπαύλου. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι, καταρχήν, οι: Μπέσσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Καίτη Μανωλιδάκη, George Pofadis και Κωνσταντίνος Ζουγανέλης (Βurger Project).

Οι νικητές του διαγωνισμού που θα επιλεγούν στην μουσική σκηνή Αυλαία από το κοινό και την κριτική επιτροπή, θα έχουν αμέσως διαφημιστική προβολή και θα πάρουν μέρος στις παραστάσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και στην ελληνική περιφέρεια, σε επιλεγμένους χώρους.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ STAND UP COMEDY

Το stand up comedy ένα νέο είδος ψυχαγωγίας που ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα, αλλά δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη ιδιαίτερα στη χώρα μας. Είναι θεατρικό είδος παρότι δεν υπάρχει ο 4ος τοίχος. Είναι, βέβαια, μια καλή πρόκληση για τους ηθοποιούς που κάνουν κωμωδία.

Για να κάνεις παράσταση stand up comedy πρέπει να έχεις ετοιμάσει κείμενο και να έχεις κάνει πάρα πολλές πρόβες, το αυτοσχεδιαστικό κομμάτι δεν πρέπει να έχει τον πρώτο ρόλο άλλα… να το προκαλεί… η εκμετάλλευση του τυχαίου, αυτό δηλαδή που δεν μπορείς να προβλέψεις.

Δεν ξέρεις αν θα υπάρχει ερέθισμα από το κοινό, αρά στηρίζεσαι στις λεπτομέρειες του κειμένου και της παρουσίασης καθώς και στην αμεσότητα των ανθρώπων που απευθύνεσαι.

Κάποιοι νομίζουν ότι αρκεί να ανέβουν στη σκηνή, να αυτοσχεδιάσουν και όλα γίνονται μαγικά, αλλά δεν είναι αυτό το stand up comedy. Μπορεί να έχει στοιχεία αυτοσχεδιασμού και μίμησης, άλλα δεν μπορεί να βασίζεται μόνο σε αυτά.

Η επικοινωνία με το κοινό και το πείραγμα είναι ένα ελληνικό στοιχείο που βασίζεται στην ευθυμία και το χιούμορ που έχουμε ως λαός.

Αρκεί να ξέρει αυτός που είναι στη σκηνή ότι οι άνθρωποι που έρχονται να περάσουν καλά δεν είναι όλοι έτοιμοι να γίνουν αντικείμενο σχολιασμού. Γι’ αυτό εκμεταλλευόμαστε το τυχαίο (αυτόν δηλαδή που θα μας δώσει αφορμή)… ο διασυρμός και η ενόχληση δεν είναι κωμωδία.

Το stand up comedy είναι ένα έξυπνο κείμενο, ένας χαρισματικός άνθρωπος, ένα μικρόφωνο, τέχνη με κανόνες-εξαιρέσεις και πολύ, μα πολύ γέλιο!

Σύνθημα: «Αν έχεις όνειρο να ανέβεις στη σκηνή, αν έχεις όμορφη τρέλα και σου αρέσει η επικοινωνία με τους ανθρώπους και η κωμωδία, γράψε ένα κείμενο και έλα να μας το παρουσιάσεις με το δικό σου τρόπο».

Οι ακροάσεις άρχισαν στο χώρο του Πολύτροπου Τέχνης το Μάιο του 2011 και ολοκληρώθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2011. Οι καλύτεροι θα πάρουν μέρος στην τελική φάση του διαγωνισμού, τη Δευτέρα 14/11.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

“Πολύτροπο Τέχνης” Λένορμαν 172, 104 44 Αθήνα
τηλ. 210 5157977, κιν. 6944627299, 6932400305, 6932740751

Το φεστιβάλ γίνεται σε συνεργασία με το COMEDY LAB

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.