Κινηματογραφικά Νέα από την Κωστούλα Τωμαδάκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Aθάνατοι και κατακτητές κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα. Η σωτηρία έρχεται από δυσμάς, το Χόλιγουντ ρίχνει στη μάχη τον Θησέα  για να σώσει την αρχαία Ελλάδα από κοντά και ο Σαρκοζί με την Τζέιν Έιρ χωμένη στο δράμα της. Ας τα πάρουμε με τη σειρά..

ΤΖΕΙΝ ΕΙΡ ,το μυθιστόρημα της Μπροντέ σε  μια νέα ανάγνωση. Η Μία Βασίσκοβα μας εντυπωσιάζει με την εξαιρετική ερμηνεία της.

Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ δεν είναι άλλος από τον Νικολά Σαρκοζί. Ο σκηνοθέτης Ξαβιέ Ντιρινζέ σκιαγραφεί το πορτρέτο του γάλλου προέδρου με επιρροές από τον `Αρχοντοχωριάτη` του Μολιέρου και πρωταγωνιστή το γνωστό στο θεατρόφιλο κοινό Ντενίς Πονταλιντές.

ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ έρχονται να μας ξελασπώσουν με τον Θησέα να κυνηγάει το αιμοδιψή άπληστο βασιλιά που καταστρέφει τη χώρα παραμένοντας κολλημένος στην εξουσία.

  

Τζέιν Έιρ

του Κάρι Φουκουνάγκα 

με τους Μία Βασικόβσκα, Μάικλ Φασμπέντερ

{youtube}C8J6Cjn06kA&ob{/youtube}


η ιστορία:έχοντας μεγαλώσει ορφανή και μέσα στη φτώχεια ,η γκουβερντάντα Τζέιν Έιρ βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο του κυρίου Ρότσεστερ, ιδιοκτήτη του απομονωμένου και επιβλητικού σπιτιού στο οποίο εργάζεται. Όμως τίποτα στους άγριους βάλτους του Θόρνφιλντ δεν είναι αυτό που φαίνεται ,καθώς ο Ρότσεστερ προσπαθεί να κρύψει σκοτεινά μυστικά και προδοσίες. Έτσι η Τζέιν πρέπει να επιστρατεύσει όλη την υπομονή ,το θάρρος και τη βαθιά αφοσίωση της, προκειμένου οι δυο αυτοί άνθρωποι να βρουν ευτυχία.   

Η άποψη μας :ο Κάρι Φουκουνάγκα υπογράφει ένα κομψοτέχνημα εποχής μεταφέροντας το ρομαντικό αριστούργημα  της Μπροντέ στην μεγάλη οθόνη. Η μοναδική Μία Βασικόβσκα στο ρόλο της Τζέιν Έιρ έχει να αντιμετωπίσει μια γκάμα συναισθημάτων στο ρόλο της φτωχής γκουβερνάντας  Οφείλει να είναι διστακτική, εσωστρεφής, υποταγμένη, και από ένα σημείο και μετά διορατική και εύπλαστη.

O Φουκουνάγκα επένδυσε πάνω στην Βασικόβσκα και κέρδισε. Η Mia Wasikοwska πάει την ταινία ένα βήμα παρακάτω και προτείνει μια νέα ανάγνωση της ρομαντικής ηρωίδας της Μπροντέ. Το εξαιρετικό σενάριο,  οι άψογες ερμηνείες και κυρίως η αριστοτεχνική σκηνοθεσία του Φουκουνάγκα αναδεικνύουν το κλασικό ρομαντικό αριστούργημα της Μπροντέ.

γκρο πλαν:στο αινιγματικό παίξιμο της Βασικόβσκα,  στην ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και μεστή  φωτογραφία του Αντριάνο Γκόλμαν

Ο  Κατακτητής

του Ξαβιέ Ντιρινζέ

με τους  Ντενίς Πονταλιντές, Ιπολί Ζιραντό


{youtube}AUcSWqiMnGc{/youtube}


η ιστορία: 6 Μα`ί`ου 2007. Η Γαλλία βρίσκεται στον πυρετό των προεδρικών εκλογών. Ενώ οι Γάλλοι ετοιμάζονται να πάνε στις κάλπες, ο Νικολά Σαρκοζί έχει κλειστεί στο σπίτι του. Αν και γνωρίζει ότι έχει κερδίσει τη μάχη , είναι κακοδιάθετος. Θυμάται τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής του, με την ασταμάτητη άνοδό του στην εξουσία, εν μέσω `υπόγειων` ,ύπουλων τεχνασμάτων, ξεσπασμάτων θυμού και αντιπαραθέσεων.

η άποψη μας: Στην αντιφατική και άκρως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα του Νικολά Σαρκοζί εστιάζει η ταινία του Ντιρινζέ . Ο γάλλος πρόεδρος μπορεί να θυμώνει αλλά την ίδια στιγμή είναι ένας τύπος ευγενής και στωικός. Δεν είναι ο άνθρωπος που αγαπάει τις τέχνες και τα γράμματα αλλά από την άλλη έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση. Ο κατά Ντιρινζέ  Σαρκοζί μοιάζει με επιχειρηματία που κάθεται στη πολυθρόνα του και αποφασίζει για το μέλλον της χώρας του. 

Ο Ντενίς Πονταλιντές , γνωστός στο θεατρόφιλο  Αθηνα`ι`κό κοινό από την παράσταση “υπόθεση Τζέκιλ“, γίνεται το ιδανικό alter ego του Σαρκοζί, χρησιμοποιώντας την εμπειρία του από την θητεία του στη “Κομεντί Φρανσέζ` και το ταλέντο του και φτιάχνει ένα χαρακτήρα αφοπλιστικά αληθινό.. Σαν αποτέλεσμα η ταινία του Ντρινζέ  χωρίς να είναι πολιτική, χλευάζει τη φιλοδοξία, την απληστία, τον παραλογισμό της εξουσίας με μια χροιά κωμική και αφοπλιστικά άμεση.

γκρο πλαν: στον καλό ηθοποιό με ελληνικές ρίζες Ντενίς Πονταλιντές που τον πρωτοείδαμε στη ταινία “Ξένια“ του Πατρίς Βιβάνκο.          

Αθάνατοι  3D

του Ταρσέμ Σινγκ

με τους Χένρι Καβίλ, Μίκι Ρούρκ


{youtube}7VdONYkKFmQ{/youtube}

η ιστορία: Όταν ένας βασιλιάς οδηγούμενος από τη δίψα του για εξουσία επιτεθεί με τον πολεμικό του πέλεκυ στην αρχαία Ελλάδα, απειλώντας να εξαφανίσει την ανθρωπότητα, ένας γενναίος νέος χωρικός θα ορθώσει απέναντι του, το ανάστημά του. Ο βάναυσος και αιμοδιψής βασιλιάς Υπερίων και ο δολοφονικός στρατός του προελαύνουν στην  αρχαία Ελλάδα, καταστρέφοντας ανηλεώς τα πάντα στο πέρασμά τους. Το ένα χωριό μετά το άλλο παραδίνεται στις λεγεώνες του Υπερίωνα , ο οποίος με κάθε νίκη του πλησιάζει το στόχο του :να `ξυπνήσει` την τρομερή δύναμη των κοιμώμενων Τιτάνων και να εξαφανίσει τους θεούς του Ολύμπου και την ανθρωπότητα. Φαινομενικά, τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία του αιμοδιψή βασιλιά προς την απόλυτη κυριαρχία του κόσμου.

Κι όμως, ένας νεαρός λιθοξόος ονόματι Θησέας  θα χάσει τη μητέρα του κατά τη διάρκεια μιας εφόδου και θα ορκιστεί να πάρει εκδίκηση. Όταν θα συναντηθεί με τη σίβυλλα Φαίδρα, η μάντης θα πειστεί από τα οράματά της ότι αυτός ο νεαρός  άντρας είναι ο μόνος  που μπορεί να σταματήσει την καταστροφή. Με τη βοήθειά της ο Θησέας θα καταφέρει να συγκεντρώσει μια ομάδα ακολούθων  και θα αποδεχθεί το πεπρωμένο του  σε μια απέλπιδα μάχη από την οποία θα εξαρτηθεί το μέλλον της ανθρωπότητας. 

η άποψη μας: Το Χόλιγουντ ξαναχτυπά μετά το“Clash of the Titans“ και φέρνει στο προσκήνιο τον μυθικό ήρωα Θησέα. Στο σενάριο συναντάμε τους ελληνικής καταγωγής Τσάρλι και Βλάση Παρλαπανίδη ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Ινδός Ταρσέμ Σινγκ(Slumdog Millionaire). Με ένα τεράστιο προ`υ`πολογισμό και ένα δυναμικό καστ η επική περιπέτεια της  Universal έχει όλες τις προδιαγραφές να σκίσει στα ταμεία. Εντυπωσιακές σκηνές μάχης σε τρισδιάστατη εκδοχή, 

γκρο πλαν:στην εντυπωσιακή Φρίντα Πίντο στο ρόλο της μάγισσας Φαίδρας. Στο μοναδικό Τζον Χαρτ, στο Ντάνιελ Σάρμαν              

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.