Ο Παναγιώτης Τέτσης στο Μέγαρο

vrachos_ston_saroniko_2011
Facebook
Twitter
LinkedIn

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΤΣΗΣ

Οι πρόσφατες δημιουργίες του ζωγράφου είναι τοποθετημένες έτσι ώστε να συνομιλούν με τις παλαιότερές του, στην έκθεση στο Μέγαρο Μουσικής

Βράχος στον Σαρωνικό, 2011, Λάδι σε μουσαμά

“Το μόνο που δεν μπορούν να μας στερήσουν είναι η φύση”, έλεγε χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μουσικής ο Παναγιώτης Τέτσης, ο ζωγράφος που έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του στο τοπίο. Εξήντα τοπία, από τα αγαπημένα του νησιά Σίφνο και Υδρα, θαλασσινά, φεγγάρια και πεύκα, τα οποία αποτελούν το θέμα των δεκαοκτώ καινούργιων έργων του, απαρτίζουν την έκθεση που ανοίγει για το κοινό αύριο και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου, στους νέους εκθεσιακούς χώρους του Μεγάρου Μουσικής. Εκεί όπου παλαιότερα είχε φιλοξενηθεί το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και μελλοντικά θα αξιοποιηθούν για εκθέσεις και σύγχρονα εικαστικά δρώμενα. “Να ζωντανέψουν τα μάρμαρα”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Γιάννης Μάνος.

Τα πρόσφατα έργα του, πεύκα άλλοτε ολοζώντανα πράσινα κι άλλοτε ζωγραφισμένα με βάση τον “χρωματικό πλούτο του μαύρου”, σύμφωνα με τον ίδιο τον ζωγράφο, είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να συνομιλούν με παλαιότερα έργα του.

“Να δει ο θεατής πώς ο καλλιτέχνης μέσα από μια πορεία με μεγάλα βήματα κατέληξε στην τέλεια οικονομία”, κατά την επιμελήτρια Εφη Ανδρεάδη. “Τα πιο πρόσφατα έργα είναι σαν μικρά νησιά σε παλαιότερα έργα, ώστε να γίνουν οι οργανικές συνδέσεις”, συνέχισε η επιμελήτρια, στη χθεσινή παρουσίαση της έκθεσης, η οποία διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Τζούλιας Δημητρακοπούλου, πρώην γκαλερίστριας του Τέτση (Νέες Μορφές) και ιδρύτριας του Ινστιτούτου Σύγχρονης Τέχνης, και με χορηγό το Ιδρυμα Νιάρχου.

Δ. Ρουμπούλα
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.