Σε έκτακτη ανάγκη το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος

voriouellados
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Και την περικοπή της παραγωγής του πολύκροτου «Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη λόγω οικονομικής δυσπραγίας ανακοίνωσε χθες ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Αυτή είναι η τρίτη παραγωγή που ακυρώνει η δεύτερη Κρατική Σκηνή μετά το «Μπόμπι Ντικ» και την «Άννα Καρένινα», όπως είχαμε γράψει γράψει η «avecnews».
Είναι μια απόφαση που λήφθηκε μετά την μη καταβολή της τακτικής επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού, που έχει σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην έχουν πληρωθεί τον Οκτώβριο και τα δεδουλευμένα του τρέχοντος μηνός « γεγονός που έχει αναστατώσει τις ζωές τους, αλλά και παρεμποδίζει την εργασιακή τους δυνατότητα και την ομαλή λειτουργική τους σχέση με την εργασία», όπως τονίζετε σε χθεσινή ανακοίνωση του θεάτρου.
«Από μέρους της διεύθυνσης πιστεύω, ότι είναι καλύτερα να υπάρχουν απώλειες στον καλλιτεχνικό Προγραμματισμό, παρά να παραμένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι. Το Κ.Θ.Β.Ε δεν αγνοεί τη δραματική οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες της χώρας, αλλά πιστεύει ότι το Κράτος πρέπει εδώ και τώρα να αποφασίσει, τι είδους κρατικό θέατρο θέλει» δήλωσε ο Σωτήρης Χατζάκης  και ζητά από τα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού να παρέμβουν άμεσα .
«Δεν είμαστε κρατικοδίαιτη συντεχνιακή ομάδα , αλλά ο μεγαλύτερος θεατρικός οργανισμός Βορείου Ελλάδος που σύμφωνα με τον Ιδρυτικό του νόμο έχει κυρίαρχο σκοπό την πολιτιστική παρηγοριά του κοινού του. Οι καιροί  είναι δραματικοί , αλλά ο Πολιτισμός συμπορευόμενος με τον Τουρισμό είναι σημαντική και αναπτυξιακή παραγωγική μονάδα του Έθνους» σχολιάζει ο Καλλιτεχνικός διευθυντής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.