Ντίνος Καρύδης “Αν δεν ήταν η Σμαράγδα θα δούλευα στη λαϊκή αγορά…”

karidis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Συγκλονιστική  μαρτυρία του Ντίνου Καρύδη στην “avecnews”, η οποία απεικονίζει στο μεγαλείο της την οικονομική κρίση, που μαστίζει τον κλάδο των ηθοποιών. Ο παλαίμαχος πρωταγωνιστής παίρνει μια πολύ χαμηλή σύνταξη και μετά βίας τα βγάζει πέρα με τη σύζυγό του, την Τζούλια Αργυροπούλου, αν παράλληλα δεν εργάζεται στο θέατρο.

Η συγκίνησή του φθάνει σε κορύφωση  όταν μιλάει για την κόρη του, τη Σμαράγδα Καρύδη, και τα μάτια του βουρκώνουν.  Ο Ντίνος Καρύδης παραδέχεται ότι η  μοναχοκόρη του είναι πάντα εκεί, για να στηρίζει τους γονείς της σε όλες τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν.

“Μου σηκώθηκε η τρίχα όταν έλαβα τον φόρο αλληλεγγύης” εξομολογείται   ο ηθοποιός. “Και λέω: “Αμάν πως θα το πληρώσω εγώ αυτό , που δεν ξέρω τι θα γίνει την άλλη μέρα;” Και η Σμαράγδα μου είπε: “Μην ανησυχείς μπαμπά. Θα το πληρώσω εγώ!” Το άγιο παιδί μου!!!”

Αν στη ζωή του Ντίνου Καρύδη και της Τζούλιας Αργυροπούλου δεν υπήρχε η μοναχοκόρη τους η Σμαράγδα, δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις δυσχέρειες και να κρατήσουν ψηλά την περηφάνια τους…

“Αν δεν ήταν η Σμαράγδα, θα αναγκαζόμουν να  πάω  να δουλέψω  στη λαϊκή αγορά, και δεν το λέω υποτιμητικά αυτό. Θα ήταν τιμή μου. Το θέμα είναι αν αντέχεις” παραδέχεται ο Ντίνος Καρύδης. “Όταν είσαι από 25 έως 45 χρόνων, έχεις αντοχές , όταν όμως μεγαλώνεις, μειώνονται . Εγώ πήγα προχθές στο Σύνταγμα και δεν μπορούσα να αναπνεύσω από τα χημικά. Κάποιοι  που με γνώρισαν με έσυραν μέχρι το θέατρο “Βρετάνια” . Κάθισα κάτω και με πλάκωσαν οι λυγμοί. Δεν μπορούσα να βλέπω άνθρωπο να σκοτώνει τον άνθρωπο.”

Η μηναία σύνταξη που καταβάλλεται  στον ηθοποιό, μετά τόσα χρόνια δουλειάς πάνω στο σανίδι και στα πλατό, είναι τόσο πενιχρή , που δεν του επιτρέπει να ζήσει , όσο οι ανάγκες αυξάνονται…

“Άστο.  Σου πετάνε ένα ξεροκόμματο σε αυτή την ηλικία,” διευκρινίζει ο ίδιος, ” που έχεις ανάγκη τους γιατρούς, τα χάπια, τα νοσοκομεία. Πώς να ζήσει. Και δεν είμαι στα αζήτητα.  Δυο δουλειές για αυτή τη σαιζόν χαθήκανε, η μία για προσωπικούς μου λόγους και η τρίτη – με φώναξε ο Αθερίδης που σκηνοθετεί την παράσταση  της Βάσιας Παναγοπούλου-, αλλά δεν μπορούσα να πάω στις πρόβες γιατί είχαμε παραστάσεις με τον Μεσσάλα “

Τελικά,  η Σμαράγδα είναι ο, τι ωραιότερο έκαναν στη ζωή τους αυτοί οι δυο θεατρίνοι, ο Ντίνος Καρύδης και η Τζούλια Αργυροπούλου. Είναι δώρο Θεού για εκείνους.

“Βέβαια, αλλά μήπως βοηθήσαμε κι εμείς να γίνει έτσι. Εννοώ, ότι όλα πρώτα ξεκινούν από την οικογένεια, μετά είναι ο περίγυρος και φυσικά παίζει ρόλο και η παιδεία. Η Σμαράγδα είναι αγία. Και το καλύτερο δώρο που θα μου κάνει στην φετινή επέτειο των γενεθλίων μου στις 26 Οκτωβρίου, είναι η πρεμιέρα της που συμπίπτει με τα γενέθλιά μου. Στην παράσταση του έργου “Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης  στο “Μικρό Παλλάς”. Περιμένω πως και πως για να την χειροκροτήσω.”

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.