Καλό σου ταξίδι, φίλε, Νάσο Λαναρά

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 06 18 192320
Facebook
Twitter
LinkedIn

Λάτρευε την πολιτική! Μια μέρα αποφάσισε πως έπρεπε να κατέβει υποψήφιος με το ΠΟΤΑΜΙ. Το έκανε! Τελικά από εκείνη την αναμέτρηση, κέρδισε εξαιρετικούς φίλους!

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Όταν «φεύγει» ένας φίλος και στενός συνεργάτης από τη ζωή, ο πόνος είναι βουβός και τις περισσότερες φορές, είναι ακατόρθωτο να θρηνήσεις το φευγιό του.  Ο Νάσος Λαναράς, ο συγγραφέας, μα πάνω απ΄ όλα δημοσιογράφος, έκλεισε για πάντα τα μάτια την περασμένη Πέμπτη νικημένος από την επάρατη νόσο. Συμπλήρωσε φέτος, σχεδόν 30 χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας!  Ξεκίνησε να γράφει στην «Απογευματινή της Κυριακής» ως εκπαιδευόμενος στο ελεύθερο ρεπορτάζ το 1992. Έχει συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς STAR, ALPHA, ΕΡΤ1 και ET3 σε παραγωγές κοινωνικού, ενημερωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Πριν μερικά χρόνια (2013) έκανε το ντεμπούτο του στην συγγραφή  εκδίδοντας το πρώτο του βιβλίο «50 νευρώσεις των Φαγκρή» από την Άνεμος Εκδοτική. Το 2015 ακολούθησε το βιβλίο «Κασσιανής το αμάρτημα» από τον ίδιο εκδοτικό. Εκεί συναντήθηκαν οι δρόμοι μας! Σαρωτικός, εκρηκτικός και ντόμπρος. Είχε αυτοπεποίθηση για ότι έκανε και διεκδικούσε ότι λαχταρούσε! «Έτσι πρέπει να είναι οι άνδρες» μου έλεγε. «Να διεκδικούν, κι ας καίγονται».

Τους φίλους του, τους ήθελε αυθόρμητους και αυθεντικούς να ζουν την ζωή τους έξω από μέτρα και σταθμά. Αν και λάτρης του καλού φαγητού, δεν μαγείρευε ποτέ! «Τι θέλετε να πάτε στο νοσοκομείο;» έλεγε συχνά -πυκνά. Αυτοσαρκαζόταν πολύ! Μονίμως με ένα τσιγάρο στο χέρι! Μιλούσε πολύ για τους παλιούς και τους νέους του έρωτες. Μιλούσε με αγάπη για τους φίλους του και την Ίλια που τόσο λάτρευε.  Για τα χρόνια με τη Ρούλα Κορομηλά στον Alpha, για τα χρόνια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη Δήμητρα Γκουντούνα. 

Λάτρευε την πολιτική! Μια μέρα αποφάσισε πως έπρεπε να κατέβει υποψήφιος με το ΠΟΤΑΜΙ. Το έκανε! Τελικά από εκείνη την αναμέτρηση, κέρδισε εξαιρετικούς φίλους!

Το 2019 εκδίδει το τρίτο του βιβλίο «Αιχμάλωτος των 7 νάνων» από τις Εκδόσεις Σιδέρη και το 2021 από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο το «Καρδιά μου»,  Ένα δραματικό χρονικό της συγκλονιστικής ιστορίας που συνέβη το καλοκαίρι του 2008 στη Μύκονο. Ο άγριος ξυλοδαρμός του νεαρού Αυστραλού τουρίστα Ντουζόν Ζάμμιτ από μπράβους του κλαμπ «Τροπικάνα», η τραγική τροπή που πήραν τα γεγονότα όταν διαπιστώθηκε ο θάνατός του και η απόφαση της οικογένειας να δωρίσει τα όργανά του, σώζοντας τέσσερις ανθρώπους. Ένας εκ των ληπτών ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Γρίμπιλας, που νοσηλευόταν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και του απέμεναν δύο εβδομάδες ζωής.

Είχαμε να μιλήσουμε κανένα μήνα! Αυτός στο Μεσολόγγι κι εγώ σε περιοδεία με Μίμη Πλέσσα κάπου στις Κυκλάδες. «Έλα» μου λέει, στο τηλέφωνο. «Μόνο εσυ μπορείς να το κάνεις».

«Τι έχουμε» του λέω. «Θα αναλάβεις την δημοσιογραφική έρευνα, κείμενα και σπικάζ, στην εκπομπή ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ στην ΕΡΤ κι εγω την αρχισυνταξία». Χωρίς δεύτερη σκέψη του είπα «Έρχομαι». Ξέρετε πολλές φορές δεν κοιτάς πώς και τι! Στις συνεργασίες όπως και στις φιλίες όταν υπάρχει  εμπιστοσύνη προχωράς με κλειστά μάτια! Έτσι έγινε και με την εκπομπή μας στο ραδιόφωνο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, το 2020. «Φέρε την ατζέντα σου, την αγάπη σου και ξεκινάμε» μου είπε.  Αρχές Σεπτεμβρίου! Μετά από ένα χρόνο το ραδιόφωνο, έβαλε λουκέτο. Εγώ πήγα στο NEWPOST, ένα από τα εγκυρότερα site στο χώρο με έγκριτους δημοσιογράφους και πάνω απ΄ όλα επαγγελματίες, και ο Νάσος έβαλε μπρος για να γράψει το επόμενό του βιβλίο.

Το ΕΣΚΑΣΕ ΘΕΜΑ έμελλε να είναι η τελευταία δημοσιογραφική του παρουσία. Κάναμε σχέδια να γίνει καλά και να βγάζαμε ξανά στον αέρα την εκπομπή μας. Ήταν η πρώτη φορά που δεν κράτησε το λόγο του.

Νάσο Λαναρά, να θυμάσαι ότι οι φίλοι σου, σε αγάπησαν!

Καλή αντάμωση!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.