Κουφοντίνας: Το μόνο τραγικό λάθος μας ήταν ο θάνατος του Αξαρλιάν

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μόνο για το θάνατο του Αξαρλιάν μετανιώνει ο «επιχειρησιακός αρχηγός» της τρομοκρατικής οργάνωσης Δημήτρης Κουφοντίνας στο βιβλίο του «Γεννήθηκα 17Ν» (εκδόσεις Λιβάνη) που έγραψε μέσα από τις φυλακές παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή για την αιματηρή δράση της οργάνωσης.

«Ήταν τραγικό λάθος θάνατος του Θάνου Αξαρλιάν, ήταν το μοναδικό τέτοιο λάθος της 17Ν» αναφέρει. «Ήμουν παρών στον Πειραιά όταν τραυματίστηκε ο Σάββας Ξηρός» προσθέτει.

Στο βιβλίο του, τονίζει ότι «δίχως να απαρνηθεί την προσωπική του ιστορία», προβαίνει σε απολογισμό της πορείας του, μετά από «σαράντα χρόνια στο κίνημα (τέσσερα στο μαζικό, τέσσερα στο πολύμορφο, είκοσι στη 17 Ν, δώδεκα πολιτικός κρατούμενος)» και, μαζί, «μια συμβολή στην ιστορία του μεταπολιτευτικού κινήματος της ένοπλης κριτικής».

Για τα χτυπήματα κατά τούρκων αξιωματούχων στην Ελλάδα, αναφέρει ότι «η 17Ν χτύπησε κορυφαία στελέχη του τουρκικού κράτους, του φασιστικού και επεκτατικού τουρκικού κράτους, του κέντρου εξουσίας που οργάνωσε και οργανώνει αυτά τα εγκλήµατα κατά των λαών της περιοχής. Και αυτή ακριβώς είναι η απάντηση σε όσους θέλησαν να µας χαρακτηρίσουν «εθνικιστές». Η 17Ν δεν χτύπησε οποιονδήποτε Τούρκο, χτύπησε τον επεκτατικό τουρκικό καπιταλισµό, του οποίου θύµα αποτελεί και ο ίδιος ο τουρκικός λαός.»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.