Εξάρθρωση συμμορίας ”πειρατών” συνδρομητικής τηλεόρασης

Χωρίς τίτλο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εως και 160 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι αγγίζει το ύψος του ετήσιου τζίρου των πειρατών της συνδρομητικής τηλεόρασης, που παρέχουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε οπτικοακουστικό περιεχόμενο είτε έναντι μηνιαίας συνδρομής είτε μέσω ιστοσελίδων παράνομης μετάδοσης αθλητικού περιεχομένου, στις οποίες η πρόσβαση είναι συνήθως δωρεάν.Οπως γράφει στην Καθημερινή οΔημήτρης Δελεβέγκος

Ο επικερδής χαρακτήρας της συγκεκριμένης δραστηριότητας γίνεται αντιληπτός ύστερα και από την πρόσφατη εξάρθρωση από την Ελληνική Αστυνομία και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών κυκλώματος που δρούσε για οκτώ χρόνια, διέθετε 13.000 πελάτες και είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 25 εκατ. ευρώ.

Ενα ακόμη μικρότερο κύκλωμα, που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Ιούνιο, είχε έσοδα 1,2 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, ορισμένες πηγές της τηλεπικοινωνιακής αγοράς τοποθετούν σε μισό εκατομμύριο τους παράνομους συνδρομητές, που καταβάλλουν, δηλαδή μηνιαία συνδρομή κατά μέσον όρο 15 ευρώ, ενώ άλλες πηγές υπολογίζουν τον αριθμό αυτό σε 800.000-900.000.

Ως αποτέλεσμα, τα έσοδα για τη συγκεκριμένη κατηγορία εγκληματιών λευκού κολάρου κυμαίνονται από 90 εκατ. έως περίπου 160 εκατ. ευρώ, με τον αριθμό των νόμιμων συνδρομητών με ενεργή συνδρομή σε Cosmote, Nova και Vodafone TV να διαμορφώνεται σε 1,2 εκατ., σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Το πλήγμα, όμως, για τους παρόχους είναι πολλαπλάσιας ισχύος, εάν ληφθεί υπόψη ότι το κύκλωμα που εξάρθρωσε η αστυνομία προχθές Πέμπτη, κατά την οκταετή του δράση είχε προκαλέσει ζημία στους παρόχους 100 εκατ. ευρώ, ποσό που προκύπτει από τα διαφυγόντα έσοδα των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών από συνδρομές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.