«Προμηθέας Δεσμωτης» στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά»

promitheas_desmotis_tou_panayioti_karousou1
Facebook
Twitter
LinkedIn

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» 

του Ελληνοκαναδού μουσικοσυνθέτη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ
στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Ομοσπονδία Κεφαλλονίτικων και Ιθακήσιων Σωματείων παρουσιάζουν, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 στις 7μ.μ. στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» στο Νέο Κόσμο, την Όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Ελληνοκαναδού μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου, βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη.

Συμμετέχουν οι πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ηλίας Τηλιακός, βαρύτονος (Προμηθέας) – Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, σοπράνο (Ιώ) – Φωτεινή Αθανασάκη, μεσόφωνος (Βία – Αμφιτρίτη – Θεά Αθηνά) – Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος ( Ωκεανός – Δίας) – Κυριακούλα Τσαγγαράτου, σοπράνο (Ωκεανίδα), Χρήστος Δελιζώνας (Ερμής)

Συνοδεύουν τρεις μουσικοί: Μαριλίνα Τζελέπη – πιάνο, Γεννάδιος Μπίκωφ – βιολί και Ευγένιος Μπένσης -βιολοντσέλο
Κοστούμια από το Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών

Ιστορικό του έργου:

Ο Προμηθέας είναι το πρώτο έργο της Ελληνικής Τετραλογίας, με κύριο θέμα τη φλόγα, που συμβολίζει το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα. Στον «Προμηθέα» η φλόγα έχει την μυστικιστική μορφή, στο δεύτερο έργο «Ολυμπιακή Φλόγα», τη μορφή του πολιτισμού, στο «Μεγαλέξανδρο» την εκπολιτιστική διεύρυνση του πνεύματος, και τέλος στο «Φως του Χριστιανισμού» την καθαρτήριο φλόγα. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά που παιζόταν κατά διαστήματα στα Γαλλικά μέχρι το 2000. Τον Απρίλιο του 2008 ο Παναγιώτης Καρούσος ανεβάζει πανηγυρικά τον «Προμηθέας» στην Νέα Υόρκη στα Αγγλικά με πρωταγωνιστές από την όπερα της Νέας Υόρκης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman και τον Νοέμβριο του 2008 ανέβηκε στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα ο «Προμηθέας» ανέβηκε για πρώτη φορά το 2010.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά» Δήμου Αθηναίων:
Τιμοκρέοντος – 6Α Νέος Κόσμος (Αγ. Σώστης), τηλ.: 210 9344131

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.