Μεγάλοι ηθοποιοί που έγιναν γραμματόσημα

ELLHNES_HTHOPOIOI_
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Αξέχαστοι Έλληνες ηθοποιοί , κοσμούν τη νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων που μόλις κυκλοφόρησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Πρόκειται για πορτρέτα ηθοποιών που ανήκουν στο πάνθεον του θεάτρου, όπως είναι οι  Ορέστης Μακρής, Μαίρη Αρώνη,  Βασίλης Διαμαντόπουλος , Σαπφώ Νοταρά, Θανάσης Βέγγος και η Ρένα Βλαχοπούλου. Τα  φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Κώστας Ι. Σπυριούνης και τα προσάρμοσε  σε γραμματόσημα η εικαστική καλλιτέχνης Ελένη Αποστόλου.

Ο Σπυριούνης αποτύπωσε στον καμβά αυτά τα αγαπημένα στο κοινό πρόσωπα που είναι προσφιλή και στη νεώτερη γενιά λόγω των ταινιών τους που προβάλλονται στην τηλεόραση , εστιάζοντας στο βλέμμα τους και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τους ξεχώριζαν . Πρόσωπα που με την υποκριτικά τους δεινότητα κατάφεραν να αγγίξουν την ψυχή μας είτε μέσα από τις θεατρικές αίθουσες , που κατέθεταν στο σανίδι τη ψυχή τους , είτε μέσω κινηματογραφικού φακού  στα κινηματογραφικά πλατό , στα οποία μπερδεύονταν πολλές φορές η ζωή μας στις σκηνές των έργων τους  , αφού με ταλέντο και πάθος μας μετέφεραν στο δικό τους κόσμο  μέσα από το σενάριο που ξετυλίγονταν μπροστά μας. Έτσι, έγιναν μέρος της ζωής μας ακόμα κι όταν έφυγαν από αυτήν, για να περάσουν στην αθανασία.
Τα έξι γραμματόσημα της νέας σειράς των ΕΛΤΑ διαστάσεων 30×38 χιλιοστών θα κυκλοφορήσουν σε δύο εκατομμύρια  κομμάτια του Ορέστη Μακρή και της  Ρένας Βλαχοπούλου  αντιστοίχως, σε 1,5 εκατομμύριο  κομμάτια του Βασίλη Διαμαντόπουλου και της Μαίρης Αρώνη , σε μισό εκατομμύριο γραμματόσημα θα κυκλοφορήσει το πορτρέτο του Θανάση Βέγγου και σε 150.000 εκείνο της Σαπφούς Νοταρά. Για τους συλλέκτες σημειώνουμε, ότι με  τη σειρά των γραμματοσήμων κυκλοφορούν ταυτόχρονα λεύκωμα, απλό και πολυτελείας, και προπληρωμένες ταχυδρομικές κάρτες. Όλα  τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό κατάστημα στην Αθήνα (Λυκούργου 5 και  Απελλού 100)  και από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι και εξαντλήσεως.
 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.