Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας κάνει πρεμιέρα με το θεατρικό έργο “Ο Χορός του Θανάτου”

056oxoros
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, επανέρχεται και αυτό το χειμώνα, με το θεατρικό έργο του August Strindberg,  «Ο χορός του θανάτου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Βόγλη 

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στις 21:15, ενώ η παράσταση θα παίζεται καθημερινά εκτός Δευτέρας και τρίτης. 

 Πρόκειται για το αριστούργημα του Σουηδού συγγραφέα που θα παρουσιασθεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, σε  μετάφραση: Μίνωα Βολανάκη, σκηνικά κοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλλαν,  μουσική:Γιώργου Δίπλα. 

Επιμέλεια κίνησης-χορογραφία : Μάρω Γαλάνη , φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Αλεξανδράκη

Τους ρόλους θα ενσαρκώσουν οι  Γιάννης Βόγλης,  Όλγα Πολίτου , Δημήτρης Γεωργαλάς.

002olga

Πλοκή 

Σ’ ένα απομονωμένο νησί ο Λοχαγός Έντγκαρ και η γυναίκα του Αλίς, πρώην ηθοποιός, γιορτάζουν τα 25 χρόνια γάμου τους. Η πλήξη και οι συνεχείς αντιδικίες συνθέτουν τη μικρή τους κόλαση , ενώ το χιούμορ είναι η μοναδική τους διέξοδος. Η ισορροπία του ζευγαριού διαταράσσεται όταν εμφανίζεται ο Κουρτ ξάδελφος της Αλίς και παιδικός φίλος του Έντγκαρ .

Ο Σουηδός συγγραφέας  έχει εμπνευσθεί το χορό του θανάτου από προσωπικά του βιώματα.  Γράφει το έργο με αφορμή τον έγγαμο βίο κάποιων ζευγαριών, που μπορεί να συνθηκολογούν σε μία συμβίωση την οποία συντηρεί ένα υπόκωφο πάθος. Στην επιφάνεια όμως κοχλάζει ένα δαιμόνιο μίσος που δεν εξαντλείται ποτέ.! 

O σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Βόγλης σημειώνει:

«Η προσέγγιση όλων των έργων του Αυγούστου Στρίντμπεργκ μοιάζει σαν ένα επικίνδυνα γοητευτικό ταξίδι στον λαβύρινθο της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Έχει μια δαιμονική ικανότητα να εισχωρεί στα μύχια  της ψυχής των ηρώων του και να φωτίζει τις πιο απόκρυφες, πολύπλοκες  και πολυδιάστατες σχέσεις μεταξύ τους. Κατά κανόνα δεσπόζει η αέναη πάλη ανάμεσα στο αρσενικό και το θηλυκό για την κυριαρχία του ενός επάνω στον άλλον, με απίστευτα έντονες μεταπτώσεις και διαστάσεις. Το καλό και το κακό, ο έρωτας και το μίσος συνυπάρχουν και εναλλάσσονται με έντονες ανατροπές.  «Ερωτικό μίσος το λένε, που μας έρχεται κατ’ ευθείαν από την άβυσσο», λέει ένας από τους ήρωες. 

Εάν έπρεπε να παρομοιάσω το έργο του A. Στρίντμπεργκ με το έργο κάποιου εικαστικού, θα έλεγα πως είναι ο Βαν Γκογκ του Θεάτρου…»      

Συνεχίζεται η πολιτική του χαμηλού εισιτηρίου και για τον χορό του θανάτου με γενική είσοδο 15 ευρώ. Ομαδικό-φοιτητικό-μαθητικό 10 ευρώ

Ανέργων και των συνοδών τους 5 ευρώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη .

Ισχύουν επίσης τα εισιτήρια εργατικής εστίας.

Προπώληση εισιτηρίων –κρατήσεις θέσεων στο τηλ.ταμείου:2610273613

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.