Οι περικοπές των Επωνύμων… τι λένε στο avecnews Βαλτινός – Καραγιάννη – Καρίδη – Βλαντή – Ζερβός – Χαραλαμπίδης – Χάρρυ Κλυνν

Desktop5588
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Ο αντίκτυπος της κρίσης έχει αρχίσει ήδη να γίνεται εμφανής στα μεσαία κοινωνικά στρώματα. Οκτώ στους δέκα Έλληνες έχουν περιορίσει την καταναλωτική τους συμπεριφορά σύμφωνα με στοιχεία τελευταίας έρευνας.

Σε αυτό το ποσοστό συγκαταλέγονται γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες , άνθρωποι από το χώρο της Showbiz που και αυτοί κάνουν περικοπές για να ανταπεξέλθουν στην κρίση. Ο κανόνας βέβαια, έχει και τις εξαιρέσεις του, όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ μας .

  «Αρχίσαμε τις περικοπές γιατί υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Κόψαμε κάθε περιττό, όπως τη δεύτερη γραμμή στο τηλέφωνο, ενώ δεν αγοράζουμε πια ρούχα. Περνάμε με τα περσινά και προπέρσινα»  μας είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός. 

Στους ίδιους ρυθμούς κινείται πια και η Παναγιώτα Βλαντή.

«Σαφώς κοιτάω διαφορετικά τη ζωή σε όλους τους τομείς και στις αγορές που κάνω. Σκέφτομαι πάρα πολύ πλέον τα χρήματα» μας είπε χαρακτηριστικά.

Καταπέλτης είναι  ο σκηνοθέτης Τάκης Βουγιουκλάκης, αδελφός της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκη:

«Αυτή τη στιγμή είναι η κατάντια της Ελλάδας. Ζούμε μια άλλη κατοχή και ο κόσμος ανοίγει σκουπιδοτενεκέδες. Ό, τι θεωρούσαμε στην καθημερινή μας ζωή  απαραίτητο  , όπως μια ταβέρνα, μια έξοδο για το κέφι μας κόβονται ή μειώνονται κατά 80% , γιατί φθάσαμε να πληρώνουμε νοίκι στο ίδιο μας το σπίτι. Οι λογαριασμοί  μας έρχονται με την έννοια της καθημερινότητας, και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε , γιατί είμαστε εργαζόμενοι και η δουλειά μας περνάει κρίση.»

Η Ελένη Δήμου , που 15 χρόνια  απέχει ηθελημένα από τις μεγάλες πίστες μοιάζει θυμωμένη:

«Έτσι, κι αλλιώς οι επιλογές μας τείνουν σε περικοπές γιατί παίζουμε με μικροποσά. Φυσικά, κόβουμε πολλά πράγματα κι όταν έχεις ένα παιδί που το σπουδάζεις τα σκέφτεσαι. Και καλά θα κάνουν να τα σκέφτονται όλοι.»

Μια διαφορετική άποψη  έρχεται να καταθέσει ο  Νίκος Ζερβός:

«Δεν έκανα ποτέ πλούσια ζωή . Δεν με ενδιέφερε. Πάντα ευχαριστιέμαι με μικρά και ασήμαντα πράγματα . Δεν τρέχω ούτε στα μπουζούκια , ούτε στις μεγάλες πίστες , ούτε σε κλαμπ και τέτοια. Άρα δεν χρειάστηκε να κάνω περικοπές, γιατί δεν ήμουν ποτέ σπάταλος.» 

Η Μάρθα Καραγιάννη γνήσια και αυθεντική δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και εκμυστηρεύεται στην «avecnews»:

«Βεβαίως, δεν ζω όπως ζούσα πριν , αλλά εντάξει δεν είναι για να βάλω τα κλάματα . Είναι ντροπή να λέω μπροστά σε άλλους ανθρώπους, που τους κόψανε τις συντάξεις και το εισόδημα ., ότι περνάω δύσκολα.  Έτσι κι αλλιώς ζούσα λιτά και πριν και τώρα μια τρέλα που θα ΄θελα να κάνω, δεν την κάνω.»

Σε πρόγραμμα περικοπών μπήκε και η  Σμαράγδα  Καρύδη:

« Σταμάτησα να αγοράζω περιττά πράγματα, ούτε καν στις εκπτώσεις, γιατί οι εκπτώσεις είναι μεγάλη παγίδα. Αγοράζεις κάτι στην μισή και καταλήγεις να μην το φοράς ποτέ. Επίσης σταμάτησα τα πολύ ακριβά εστιατόρια. Είναι αστείο και καταντά χυδαίο να δίνεις 80 ευρώ το άτομο για να φας. Είναι προκλητικό και δεν αντιστοιχεί στην ποιότητα για την οποία πληρώνεις» παραδέχτηκε η πρωταγωνίστρια σε πρόσφατη συνέντευξή της .

Κόντρα  στο ρεύμα ο Χάρρυ Κλυνν ,αφού ανέκαθεν κρατούσε μια άλλη στάση ζωής:

«Εγώ πάντα σε περικοπές ήμουνα» υποστηρίζει στην «avecnews»,  «  γιατί  ήμουν κατά του καταναλωτισμού. Το τραγούδι μου « Πόσο θα θελα να΄χω»  τα λέει τόσο εύγλωττα, αν και κυκλοφόρησε  πριν χρόνια, τότε που άρχισε να γίνεται συνείδηση στον Έλληνα , ότι πρέπει να αποκτήσει τα πάντα, ακόμα και αυτά που δεν του χρειάζονται. Δυστυχώς, αυτό το θέμα του καταναλωτισμού δεν έχει περάσει. Σε μένα ευτυχώς, δεν πέρασε ποτέ. Ήμουνα πάντα προσγειωμένος , με την έννοια της καταγωγής μου, όπως είμαστε όλοι οι Πόντιοι μετρημένοι . Κι εξακολουθώ να ζω όπως ζούσαν πριν.»

Η Μπέσσυ Μάλφα συνεχίζει λες και ήταν χθες:

«Δεν έκανα καμία περικοπή γιατί πάντα ήμουν οικονόμα. Οι ανάγκες μου είναι ασήμαντες και αρκούμαι και με τα λίγα».

Απέναντί της βρίσκει τον  Αλέξανδρο Μπουρδούμη, ο οποίος παραδέχεται :

«Όπως όλος ο κόσμος σαφώς κι εγώ είμαι πιο προσεκτικός στα έξοδά μου. Προσπαθώ να λαμβάνω υπόψη μου όλα τα  περιττά πράγματα που παλιότερα δεν τους έδινα σημασία. Λαμβάνω ακόμα υπόψη μου τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητο που είναι λιγότερες , το σούπερ-μάρκετ, τις εξόδους μου, τα πάντα σχεδόν για να μπορέσω να δω τι θα κάνω. Και με τα τελευταία ατυχή γεγονότα που μου συνέβησαν με τις διαρρήξεις και τους εμπρησμούς  έχω γίνει επιφυλακτικός».

Ο παρουσιαστής της tv  Δημήτρης Ουγγαρέζος  σταμάτησε να μιλάει με τις ώρες στο κινητό του… «Μου έρχονταν τρελοί λογαριασμοί» , λέει στην «avecnews», 

« και  τώρα το έχω ελαττώσει. Δεν παίρνω κλήσεις άνευ λόγου και αιτίας παρά μόνον όταν υπάρχει λόγος.»

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης δεν χρειάστηκε να κάνει θυσίες..

«Δεν έχω αλλάξει συνήθειες . δεν ήμουν σπάταλος και δεν χρειάστηκε να κάνω περικοπές» εξηγεί ο ίδιος στην «avecnews». 

 Οικονομίες άρχισε να κάνει και ο  Ρένος Χαραλαμπίδης. 

 «Έχω εδώ και 10 χρόνια ένα smartaki  κι αποφάσισα να μην το αλλάξω. Έκοψα τις πολλές εξόδους σε εστιατόρια και μαζευόμαστε με τους φίλους ,μου στα σπίτια και μαγειρεύουμε, αφού μετά από τόσα μαθήματα μαγειρικής , έχουμε γίνει δεξιοτέχνες.»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.