Η… επανάσταση της νοικοκυράς

christina_theodoropoulou_vassilis_nikolaidis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Υποδύεται τη «Σίρλεϊ Βαλεντάιν» του Ράσελ στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, «έργο που περνάει προβληματισμούς καίριους και ουσιαστικούς»

Η Χριστίνα Θεοδωροπούλου υποδύεται τη «Σίρλεϊ Βαλεντάιν». Η ηρωίδα στο ομώνυμο θεατρικό του Γουίλι Ράσελ ζωντανεύει απόψε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου, σε μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ της πόλης. Η κυρία Τζο Μπράντσοου -Σίρλεϊ Βαλεντάιν ήταν το όνομά της προτού παντρευτεί- είναι 42 χρόνων, σύζυγος, νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών στην αγγλική επαρχία. Μόνη φιλοδοξία της είναι το δείπνο του συζύγου της να βρίσκεται στο τραπέζι στην ώρα του κάθε βράδυ.

Ασφυκτιώντας στον τελματωμένο γάμο της, μη έχοντας με ποιον άλλο να μιλήσει, εκμυστηρεύεται καθημερινά τα εσώψυχά της στους τοίχους της κουζίνας που την περιβάλλουν τις περισσότερες ώρες της μέρας και ονειροπολεί.

Συνομιλεί καθημερινά με τον τοίχο της κουζίνας, απολαμβάνοντας γουλιά γουλιά ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Ονειρεύεται τόπους μακρινούς, όπου θα αντικρίζει τα σταφύλια να κρέμονται στο κλήμα τους. Κάποια στιγμή, η φεμινίστρια φίλη της κερδίζει ένα ταξίδι για δύο στην Ελλάδα και της προσφέρει τα εισιτήρια.

Η Σίρλεϊ κάνει την εσωτερική της επανάσταση και παίρνει την απόφαση να ζήσει το όνειρό της σε μια άγνωστη χώρα. Εκεί γνωρίζει έναν Ελληνα, τον Κώστα, ένα «καμάκι» που τη βοηθά να νιώσει τόσο ζωντανή ώστε θέλει να ξεχάσει τον δρόμο της επιστροφής… Αρχίζοντας ν’ ανακαλύπτει τον χαμένο της εαυτό, μοιάζει να ξεχνάει το σπίτι της. Θα επιστρέψει; Κι αν ναι, με ποιους όρους;

Για το έργο του αυτό ο συγγραφέας Γουίλι Ράσελ δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η Σίρλεϊ είναι ένα έργο με πολύ γέλιο, συγκίνηση, δράση, απρόοπτες καταστάσεις, πολλά σκηνικά και πολλά πρόσωπα. Απλώς, χρειάζεται μόνο μία ηθοποιό». Στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου που σκηνοθετεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Βασίλης Νικολαΐδης η Χριστίνα Θεοδωροπούλου αποδεικνύεται ιδανική για τον ρόλο. Εναν ρόλο που πρώτη του διδάξασα στην Ελλάδα υπήρξε η Αλίκη Βουγιουκλάκη (1989), ενώ ακολούθησε η Μίρκα Παπακωνσταντίνου (2001).

Εργο «υπονομευτικό» το χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης της παράστασης, το οποίο «μέσα από μια φόρμα απλή, βατή, με πολύ χιούμορ, περνάει προβληματισμούς καίριους και ουσιαστικούς».

ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η «Σίρλεϊ Βαλεντάιν» θα παίζεται στο Αγρίνιο έως το τέλος Ιανουαρίου. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στην Αθήνα. Η μετάφραση είναι του Παύλου Μάτεσι και ο σκηνικός χώρος του Βασίλη Ραμμόπουλου.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ

Πηγή:Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.