Ένα αφιέρωμα στο δάσκαλο Δημήτρη Ροντήρη από το μαθητή του

demetres_rontires
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του Δημήτρη Ροντήρη οι «Μορφές Έκφρασης» του Θωμά Κινδύνη σε σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο,

τιμώντας τη μνήμη του οργανώνουν ένα αφιέρωμα στο μεγάλο δάσκαλο  την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24).

Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος θα παρουσιαστεί από τις «Μορφές Έκφρασης»  η τραγωδία του Σοφοκλή «Ηλέκτρα»  σε μορφή δραματοποιημένου αναλογίου με ζωντανή μουσική.

Μαθητής και για πολλά χρόνια βοηθός του μεγάλου Δασκάλου Δημήτρη Ροντήρη, ο Θωμάς Κινδύνης διαβάζει την «Ηλέκτρα»  ακολουθώντας τη διδασκαλία του μεγάλου Θεατράνθρωπου.

Μετά από χρόνια έρευνας και μελέτης η «Ηλέκτρα» θα ηχήσει και πάλι από τον ηθοποιό και μελετητή της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας Θωμά Κινδύνη, για να αναδείξει μια ηρωίδα σύμβολο, που αναζητά πέρα από το χρόνο και πέρα από κάθε δέσμευση το Δίκαιο.

Το αναλόγιο αυτό, θα δώσει την ευκαιρία στο θεατή – ακροατή να κατανοήσει τη δύναμη του λόγου, τη μουσική εκφορά του, κατά τον τρόπο που τη δίδασκε ο Δ. Ροντήρης, αλλά και να βιώσει μια μοναδική εμπειρία όπου η προσωπική του φαντασία αλλά και το προσωπικό του συναίσθημα, θα μπει σε λειτουργία για να δώσει εικόνα και χρώμα στο ακουστικό ερέθισμα που λαμβάνει.

Θα αναγνωσθεί σε μετάφραση Ι. Γρυπάρη , σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη και μουσική συνοδεία από το συγκρότημα  «Γη και Θάλασσα». Διαβάζουν οι ηθοποιοί:

Θωμάς Κινδύνης (Ηλέκτρα),  Έλενα Ορφανίδου (Κλυταιμνήστρα),  Δημήτρης Μικέλης (Παιδαγωγός-Αίγισθος),: Ευάγγελος Ρήγας (Ορέστης), Κλεονίκη Καραχάλιου (Χρυσόθεμη), Άννα Σεβαστή Τζίμα, Βλασία Βερβέρη (Κορυφαίες στο Χορό).

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.