«Το Τάβλι» επιστρέφει στο «Τριανόν»

to_tavli_trianon
Facebook
Twitter
LinkedIn

Παραστάσεις από 10 Ιανουαρίου

«Το Τάβλι» επιστρέφει στην πόλη του την Αθήνα,

και με ιδιαίτερη χαρά ξεκινάει να ρίχνει τις ζαριές του σε ένα ιστορικό κινηματογράφο της πόλης, το Τριανόν, της οδού Κοδριγκτώνος.

Όπως το καλοκαίρι, που με την παράστασή μας ζωντάνεψε μια «νεκρή» περιοχή στου Ψυρρή, «το Τάβλι» αντιστέκεται με τον τρόπο του στην υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και δημιουργεί ζωντάνια και πολιτιστικά γεγονότα, μέσα στην καρδιά της παρατημένης πόλης.

Ξεκινώντας με μία προ-πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου, ημέρα Τρίτη, στις 21:00, στα πλαίσια για τα πενήντα χρόνια του Τριανόν, και κατόπιν κάθε Τρίτη & Τετάρτη, την ίδια ώρα, και για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων, με ειδική σκηνογραφική διαμόρφωση, θα βρισκόμαστε σε έναν από τους πιο αγαπημένους κινηματογράφους της πόλης.

Διότι το θέατρο δεν ψηφιοποιείται, δεν «κατεβάζεται», δε μπορεί να «φορτωθεί» σε καμία συσκευή, όσο έξυπνη και αν είναι, παρά συμβαίνει και ανθίζει παρουσία του κοινού και μόνο!

Υπόθεση του έργου:

Ο Φώντας και ο Κόλλιας. Αρχές δεκαετίας του ’70. Στην αυλή του σπιτιού τους, ένα αυγουστιάτικο απόγευμα. Ο Φώντας είναι ταβλαδόρος. Ο Κόλλιας λαχειοπώλης. Μέσα σε ένα απόγευμα θα στήσουν την κομπίνα του αιώνα, προκειμένου να «βγουν και αυτοί επιχειρηματίες στην κοινωνία, να πιάσουν την καλή» όπως λένε. Η κομπίνα στήνεται, τινάζεται στον αέρα, ξαναστήνεται, και μέσα από έναν ολοζώντανο και ξεκαρδιστικό διάλογο, ο Κεχαΐδης σατιρίζει ένα κομμάτι της νεοελληνικής νοοτροπίας, που κυριαρχεί μέχρι σήμερα.
«Το Τάβλι» είναι μια γνήσια λαϊκή κωμωδία χαρακτήρων, σοκαριστικά επίκαιρη, ως σάτιρα της νεοελληνικής νοοτροπίας, σαράντα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα από το Θέατρο Τέχνης και τον Κάρολο Κουν..

Συντελεστές:

• Φώντας: Νίκος Ορφανός.
• Κόλλιας: Κωνσταντίνος Κάππας.

Σκηνικά – κοστούμια: Πηνελόπη Μπάμπου
Σκηνοθεσία: Νίκος Ορφανός – Κωνσταντίνος Κάππας.
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος.
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ορφανός

Μία παραγωγή του Κέντρου Υποκριτικής & Αφηγηματικής Τέχνης.

Παραστάσεις:

Τρίτη 10 Ιανουαρίου στις 21:00 – προπρεμιέρα!
Από Τρίτη 17 Ιανουαρίου, και κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00 – για μικρό αριθμό εμφανίσεων!

Τιμές εισιτηρίων:12 € & 10 € το φοιτητικό.
Ειδικές τιμές για άνεργους και γκρουπ.

Κρατήσεις: ταμείο κινηματογράφου Τριανόν: 210-8215469, ώρες ταμείου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.