«Tutto Italia» στην Αθήνα

appartamento_ad_atene_ruggero_dipaola
Facebook
Twitter
LinkedIn

Από τις 19 ως τις 25 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η γιορτή για την ιταλική κουλτούρα «Tutto Italia», που είχαμε ανακοινώσει ότι θα γινόταν την άνοιξη του 2012.

Η τελετή έναρξης θα γίνει με την ταινία του Ρουτζέρο ντι Πάολα «Appartamento ad Atene» («Διαμέρισμα στην Αθήνα») στο Ιντεάλ, τη μία από τις δύο αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τις κινηματογραφικές ταινίες της «La Festa del cinema italiano» («Γιορτή του ιταλικού κινηματογράφου»). Η άλλη θα είναι η Ελλη στην οδό Ακαδημίας.

Η υπόθεση της ταινίας «Διαμέρισμα στην Αθήνα» διαδραματίζεται στη γερμανοκρατούμενη Αθήνα του 1942, στους πρόποδες της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι εκδηλώσεις – που δεν θα είναι μόνο κινηματογραφικές – θα ξεφεύγουν από το πλαίσιο ενός «τυπικού φεστιβάλ, με ταινίες από το απάνθισμα της ιταλικής κινηματογραφίας των τελευταίων χρόνων».

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ιταλικής πρεσβείας, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου. Η πρωτοβουλία ήταν του κ. Πέτρου Αντωνιάδη και η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του κριτικού κινηματογράφου κ. Παναγιώτη Τιμογιαννάκη, μέλους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο Ρ. Ντι Πάολα θα παραστεί στην πρεμιέρα της ταινίας του, στην οποία πρωταγωνιστούν η ιταλίδα ηθοποιός Λάουρα Μοράντε και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

«Sorelle Mai» («Αδελφές Mai»)
«Il Grande Sogno» («Το μεγάλο όνειρο»)
«La Nostra Vita» («Η ζωή μας»)
«La Doppia Ora» («Η διπλή ώρα»)
«Basilicata Coast to Coast»
«20 Sigarette» («20 τσιγάρα»)
«L’Uomo Che Verra» («Ο άνθρωπος που θα ‘ρθει»)
«Si Puo Fare» («Μπορεί να γίνει»)
«La Donna Della Mia Vita» («Η γυναίκα της ζωής μου»)
«La Passione» («Το πάθος»)
«Immaturi» («Ανώριμοι»)
«Apartamento Ad Atene» («Διαμέρισμα στην Αθήνα»)
«Tutta La Vita Davanti» («Ολη η ζωή μπροστά»)
«La Solitudine dei Numeri Primi» («Η μοναξιά των μονών αριθμών»)
«Benvenuti Al Sud» («Καλώς ήλθατε στον Νότο»)
«Il Papa Di Giovanna» («Ο μπαμπάς της Τζοβάνα»)
«Noi Credevamo» («Εμείς πιστεύαμε»)
«Mine vaganti» («Περιπλανώμενες νάρκες»)
«Nesuno mi puo giudicare» («Κανείς δεν μπορεί να με κρίνει»)
«Scialla» («Χαλαρά»).

Τέλος το «Tutto Italia» φιλοδοξεί να γνωρίζει κάθε χρόνο στο ελληνικό κοινό και μια ιδιαίτερη προσωπικότητα της σύγχρονης ιταλικής κινηματογραφίας. Την αρχή κάνει ο έλληνας ηθοποιός Νικόλας Βαπορίδης, τον οποίο έχουν αποκαλέσει και «Il divo delle ragazzine» («Ο θεός των κοριτσιών»).

Το «Tutto Italia» τον καλωσορίζει στην πατρίδα του και επιλέγει να δείξει στο ελληνικό κοινό έξι από τις πιο πετυχημένες ταινίες του ενώ θα τον υποδεχθεί σε ειδική βραδιά στις 18 Απριλίου.

Πηγή: Το Βήμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.