“Οδυσσεβάχ” στο “Μικρό Θέατρο”

odyssevach_theatro_mikri_porta
Facebook
Twitter
LinkedIn

“Τέσσερις δημιουργικές δεκαετίες γιορτάζει το θέατρο Πόρτα με μια ιστορική παράσταση, τον Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου. Το έργο έχει αντλήσει στοιχεία από την Οδύσσεια, τον Σεβάχ τον Θαλασσινό και διάφορα γνωστά και άγνωστα παραμύθια.

Βασικό του θέμα είναι η νοσταλγία για την πατρίδα, καθώς και η θέληση και η επιμονή να κατακτάς τους στόχους σου μένοντας πιστός σ’ αυτό που πιστεύεις, ξεπερνώντας κινδύνους και πειρασμούς.

Η Μικρή Πόρτα ανέθεσε τη σκηνοθεσία της καινούριας παράστασης στον Δημήτρη Καραντζά, έναν νέο σκηνοθέτη που βλέπει το έργο με την προσωπική του, σύγχρονη ματιά και θα το παρουσιάσει ολόφρεσκο και ανανεωμένο.

Εφτά ηθοποιοί – αφηγητές, αλλάζοντας συνεχώς ρόλους, αναλαμβάνουν να επινοήσουν και να εξιστορήσουν τα πάθη του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του. Σε μια μεγάλη εξέδρα που διαρκώς μεταμορφώνεται βλέπουμε να ξεπηδούν αιφνίδια νησιά, καράβια, δέντρα, γοργόνες, τέρατα και ζώα. Ανάμεσα στην εξέδρα και το κοινό ένας παραμυθάς – σαν επόπτης, συγγραφέας – παρεμβαίνει στην αφήγηση, είτε λεκτικά είτε μουσικά, και άλλοτε την προωθεί, άλλοτε γίνεται ο έκπληκτος θεατής της.

Η Ξένια Καλογεροπούλου που συνέδεσε το όνομά της με το παιδικό θέατρο στην Ελλάδα συμπληρώνοντας φέτος 40 χρόνια διαδρομής, θυμάται τις πρώτες «αμήχανες» στιγμές, και μιλά στη Μάνια Ζούση για τα μυστικά αυτού του θεάτρου που όπως λεει είναι ένα χειροποίητο παιχνίδι μαγικό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.