«Φωνές μιας άλλης άνοιξης» η νέα δισκογραφική δουλειά του Κώστα Χατζηχριστοδούλου με τη μουσική σφραγίδα του Βασίλη Χατζηλούκα

fones
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

«Φωνές μιας άλλης άνοιξης» Μέχρι και ο τίτλος μας παραπέμπει στον ήχο του παρελθόντος. Έναν  ήχο – μια φωνή, που ωστόσο,  πηγάζει μέσα από το σήμερα – μέσα  από τη νέα δισκογραφική δουλειά  του Κώστα Χατζηχριστοδούλου. Δουλειά που έγινε με μεγάλο μεράκι και αγάπη.

Συνεργασίες καλλιτεχνών που με το δικό τους στίγμα, γέννησαν τις «φωνές μιας άλλης άνοιξης» και μας παραπέμπουν στον εσωτερικό ψυχισμό που ο καθένας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δημιούργησε.   

Έντεκα ξεχωριστά τραγούδιά γραμμένα με την πένα του δημιουργικού  ονείρου. Κάθε στίχος και ένα νόημα. Το νόημα που γίνεται τραγούδι. 

Τον δίσκο υπογράφουν οι Βασίλης Χατζηλούκας ο οποίος έχει μελοποιήσει τα 6 από τα 11 τραγούδια και έχει  ενορχηστρώσει τα 8 από τα 11,  ο Γιώργος Κρητικός, Ανδρέας Παράσχος, Ανδρέας Νεοφυτίδης, Κώστας Φασουλάς, Νεοκλής Νεοφυτίδης,  Πάμπος Σακκάς,  Νίκος Βήχα, Πάρης Ποταμίτης 


{youtube}a0czWmYuD8E{/youtube}

Τα τραγούδια:  

«Καράβι τα Μεσάνυχτα» Μουσική: Βασίλης Χατζηλούκας – Στίχοι : Γιώργος Κρητικός

«Ελλάς κρατάω μαχαίρι» Μουσική: Νίκος Βήχας – Στίχοι: Ανδρέας Παράσχος 

«27 Απρίλη{Σαν Κλάμα}» Μουσική: Νεοκλής Νεοφυτίδης – Στίχοι: Ανδρέας Νεοφυτίδης

«Προσάναμμα του ονείρου» Μουσική: Βασίλης Χατζηλούκας – Στίχοι: Κώστας Φασουλάς 

«Μυστικά των Ερώτων» Μουσική & στίχοι: Νεοκλής Νεοφυτίδης 

«Να μουν για σένα»: Μουσική: Βασίλης Χατζηλούκας – Στίχοι: Ανδρέας Παράσχος 

«Πρώτη Αγάπη» Μουσική: Νεοκλής Νεοφυτίδης – Στίχοι: Ανδρέας Νεοφυτίδης

«Σειρήνα» Μουσική: Βασίλης Χατζηλούκας – Στίχοι: Ανδρέας Παράσχος 

«Πλάι μου να κρατηθείς» Μουσική: Βασίλης Χατζηλούκας – Στίχοι: Ανδρέας Νεοφυτίδης 

«Τ΄Αυγερινού το δάκρυ» Μουσική: Χρήστος Χατζηχριστοδούλου – Στίχοι: Πάρης Ποταμίτης   

«Το Μελτεμάκι» Μουσική: Βασίλης Χατζηλούκας – στίχοι: Πάμπος Σακκάς 

foto-cd_xatzixristodoulou

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Άγγελος Κουσάκης: Τύμπανα – κρουστά

Στέλιος Γούτος: Ηλεκτρικό μπάσο

Άγγελος Παπαδάτος: Κοντραμπάσο 

Μιχάλης Κουλουμής: Βιολί

Μαριλίζα Παπαδούρη: Βιολοντσέλο 

Δήμος Πολυμέρης: Ακορντεόν

Γιώργος Καλογήρου: λαούτο 

Κώστας Κατωμέρης: Πιάνο – πλήκτρα

Παναγιώτης Χατζηχριστοδούλου: Κλασική κιθάρα

Νεοκλής Νεοφυτίδης: Πιάνο – πλήκτρα 

Βασίλης Χατζηλούλας: Κιθάρες – πιάνο 

Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Ιωάννης Πετράκης 

Artwork: Νάταλη Α. Παυλίδου 

Η Ηχοληψία έγινε στο στούντιο 2nd FLOOR 

Ηχοληψία – μίξη: Άκης Μουχλιανίτης 

Mastering: Fabel, Θοδωρής Χρυσανθόπουλος     

Βασίλης Χατζηλούκας «Μια Ζωή γεμάτη νότες» 


261323_107412176018684_100002497072149_66405_1700693_n

 Ο Βασίλης Χατζηλούκας είναι από τους μουσικούς που κινούνται στο μουσικό χώρο,  με την δική του δεξιοτεχνία και επιτυχία. Δεν μπορεί να μην το γνωρίζετε  αφού κάθε Τρίτη τον βλέπετε στην καλύτερη  τηλεοπτική σατιρική εκπομπή της τηλεόρασης, που αυτή δεν είναι άλλη  από το Αλ Τσαντίρι νιους του Λάκη Λαζόπουλου.

Ο Βασίλης Χατζηλούκας, είναι Κύπριος και συγκεκριμένα  γεννημένος  στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Σπούδασε κλασσική κιθάρα στο παράρτημα του TRINITY COLLEGE OF MUSIC LONDON στη Λάρνακα, κοντά στο Στέφανο Ζυμπουλάκη. 

Μετά τη στρατιωτική του θητεία, ήρθε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, όπου σπούδασε ανώτερα θεωρητικά, όπως επίσης  και σύγχρονο τραγούδι κοντά στην Άννα Διαμαντοπούλου.

Έχει γράψει μουσικά σήματα για το ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Πρώτο», όπως επίσης και τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ» της  Κύπρου. 

Έχει  εργαστεί σαν μουσικός  με τον Κύπριο μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα, και με τους τραγουδιστές Λ.Αλκαίου, Κ.Κούκα, Κ.Μακεδόνα, Γ.Κότσιρα, Δ.Μπάση, Γ. Ανδρεάτο, Α.Καπαρού  κ.

Το 2005 κυκλοφόρησε το έργο του με τίτλο «Της Φαμακούστας» σε ποίηση Στέφανου Ζυμπουλάκη και ερμηνεία Κώστα Χατζηχριστοδούλου.

Υπογράφει την μουσική σε έξι και την ενορχήστρωση σε οκτώ τραγούδια, στον  ψηφιακό δίσκο του Κώστα Χατζηχριστοδούλου, που φέρει τον τίτλο ¨Φωνές μιας άλλης άνοιξης¨ ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Τα τελευταία τρία χρόνια, βρίσκεται στην ορχήστρα του Λάκη Λαζόπουλου, συμμετέχοντας στην τηλεοπτική εκπομπή «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ».

111lenaΥΓ:

Ο Βασίλης Χατζηλούκας από τις 7 Ιανουαρίου και για 3 παραστάσεις(7 – 14 – 21 Ιανουαρίου 2012 )  θα βρίσκεται  με τη Λένα Αλκαίου στη μουσική σκηνή «Ρυθμός» στην Ηλιούπολη. Στην πρώτη παράσταση μαζί τους θα βρίσκεται και η Κατερίνα Κούκα. 

Ας σημειώσουμε όμως ότι   ο Βασίλης, πριν λίγο καιρό  συνεργάστηκε με τον Χάρη Ρώμα, του οποίου μελοποίησε στίχους. Ένα από τα τραγούδια είναι και το «Έξι μέρες» το οποίο ερμηνεύει με την εκπληκτική φωνή της  η Λένα Αλκαίου.  Τραγούδι το οποίο  μπορείτε να βρείτε στο άλμπουμ «Οι στίχοι μου και οι φίλοι μου»

{youtube}X2-AdMj19P8{/youtube}

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.