Διάρρηξη στην Εθνική Πινακοθήκη… κλάπηκε έργο του Πικάσο

ethnikipinakothiki
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα Ενημέρωση

Δύο πίνακες, ένας εκ των οποίων έργο του Πάμπλο Πικάσο, άρπαξαν άγνωστοι στις 5 τα ξημερώματα, από την Εθνική Πινακοθήκη, στο κέντρο των Αθηνών
Οπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους δύο κλαπέντες πίνακες είναι έργο του Πάμπλο Πικάσο, το οποίο είχε δωριστεί στην Ελλάδα το 1949. Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής ποιός είναι το δεύτερο έργο Τέχνης.

Ο συναγερμός της Πινακοθήκης χτύπησε στις 4.52 τα ξημερώματα και ο φύλακας, που δεν είχε αντιληφθεί τίποτα μέχρι εκείνη τη στιγμή, είδε ένα άτομο να απομακρύνεται τρέχοντας από το κτίριο.
Αμέσως ερεύνησε τους χώρους και διαπίστωσε ότι λείπουν δύο πίνακες ζωγραφικής, γι’ αυτό ειδοποίησε την Αστυνομία και τους υπευθύνους. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες επιχείρησαν να κλέψουν και έναν τρίτο πίνακα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Από την ώρα εκείνη βρίσκονται στο κτίριο αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που ερευνούν το χώρο για να διαπιστώσουν πως ακριβώς έγινε η κλοπή.
Αυτές τις ημέρες πάντως γίνεται έκθεση έργων μεγάλων ζωγράφων στον ειδικό χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης.
pikasso

………………………………..

Διάρρηξη στην Εθνική Πινακοθήκη, σημειώθηκε το πρωί. Δράστες αφαίρεσαν δυο πίνακες χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό ποια είναι τα έργα και η αξία τους. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Αστυνομίας. Αστυνομικοί της ασφάλειας και της εγκληματολογικής υπηρεσίας ερευνούν το χώρο για να διαπιστώσουν πώς έγινε η κλοπή.

Όπως έγινε νωρίτερα, γνωστό, στις 4.52 χτύπησε ο συναγερμός και ο φύλακας, που δεν είχε αντιληφθεί τίποτα μέχρι εκείνη τη στιγμή, είδε ένα άτομο να απομακρύνεται τρέχοντας από το κτήριο.

Ερεύνησε τους χώρους και διαπίστωσε ότι λείπουν δυο πίνακες ζωγραφικής.

Ακολούθως, ειδοποίησε την Αστυνομία.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα έργα που εκλάπησαν. Αυτές τις μέρες πάντως, φιλοξενείται στον ειδικό χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης, έκθεση με έργα μεγάλων ζωγράφων.

Πηγή: ΝΕΤ FM – ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.