Ο Γιάννης Πάριος πάει Μέγαρο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Ο Γιάννης Πάριος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. «Ο κύκλος του έρωτα» ανοίγει στη Σκηνή Χρήστος Λαμπράκης από τον τροβαδούρο της αγάπης  στις 14 Φεβρουαρίου ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων . Και  θα υπάρξει και συνέχεια , αφού ο Γιάννης Πάριος  θα χαρίσει τρεις ακόμα μοναδικές βραδιές στο κοινό  στις 15 , 16, 17 και 18 γυρίζοντας το ερωτικό τραγούδι  50 χρόνια πίσω στην εποχή του Χρήστου  Χαιρόπουλου για να φθάσει στους  δημιουργούς του σήμερα.

Ο  Γιάννης Πάριος  από τους κορυφαίους μας ερμηνευτές ,σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και από τα πρώτα βήματά του κατοχυρώθηκε στη συνείδηση όλων μας  ως ο γνήσιος εκφραστής της αγάπης και του έρωτα. Η φωνή αλλά και η ψυχή του συνηγόρησαν και τον οδήγησαν στα μονοπάτια του ανθρώπινου αυτού υπέρτατου  συναισθήματος.

  Φέτος συμπληρώνοντας ακριβώς 40 χρόνια καλλιτεχνικής  παρουσίας ,και εν μέσω μιας πρωτοφανούς κακής συγκυρίας για τη χώρα θέλησε  να μας οδηγήσει στην όαση της μουσικής και να μας θυμίσει όλα αυτά που τόσα χρόνια το «Ερωτικό τραγούδι» μας προσφέρει. Όχι σαν μία παρένθεση στη κρίση,  αλλά σαν μία θετική προτροπή προς την αλήθεια… Γιατί τι άλλο σημαντικότερο υπάρχει στη διάρκεια μιας ζωής από την ανθρώπινη σχέση, τη συντροφικότητα την αγάπη, τον έρωτα.

Τραγούδια που λάτρεψε από παιδί,  αφού είχε την τύχη να γεννηθεί σε μια καλλίφωνη οικογένεια λουσμένη στο φως του Αιγαίου, τραγούδια σπουδαίων δημιουργών περασμένων δεκαετιών,  όπως των  Χ. Χαιρόπουλου, Αττίκ, Κ. Γιαννίδη, Σουγιούλ  αλλά και τραγούδια αγαπημένα της δικής του γενιάς,  που συγκίνησαν και  πέρασαν στα χείλη και τις καρδιές μας.

Επί σκηνής μαζί του η 60μελής ορχήστρα ποικίλης μουσικής της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού,  12μελής  λαϊκή ορχήστρα και η μεγάλη χορωδία του Κυριάκου Τσολάκη.

Τη σκηνοθεσία και τους φωτισμούς της παράστασης επιμελήθηκε η Ελευθερία Ντεκώ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.