Βρέθηκε αρχαίος ανεμόμυλος στα ενετικά τείχη

archaios_anemomylos_irakleio_kritis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ενας αρχαίος ανεμόμυλος ανακαλύφθηκε στην Κρήτη μέσα στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, τα οποία είναι από τα μεγαλύτερα οχυρωματικά έργα στη Μεσόγειο. Το μνημείο βρέθηκε στη διάρκεια εργασιών στην πύλη «Παντοκράτορα»

των ενετικών τειχών και αμέσως κλήθηκαν ο δήμαρχος Ηρακλείου και οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Ενας αρχαίος ανεμόμυλος ανακαλύφθηκε στην Κρήτη μέσα στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, τα οποία είναι από τα μεγαλύτερα οχυρωματικά έργα στη Μεσόγειο. Το μνημείο βρέθηκε στη διάρκεια εργασιών στην πύλη «Παντοκράτορα» των ενετικών τειχών και αμέσως κλήθηκαν ο δήμαρχος Ηρακλείου και οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι πρόκειται για σπουδαίο μνημείο-ανεμόμυλο και πιθανολογείται ότι έχει κατασκευαστεί προγενέστερα της ενετικής πύλης.

Διάσωση

«Θα διασώσουμε και θα αναδείξουμε τον ανεμόμυλο αιώνων, όπως και το σύνολο των ενετικών τειχών, που είναι το σημαντικότερο οχυρωματικό έργο στη Μεσόγειο», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης. Ο δήμαρχος, που ενημερώθηκε για την πορεία των έργων στην πύλη «Παντοκράτορα» αλλά και για την αποκατάσταση του αεραγωγού της στοάς των τειχών, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα δοθούν προς χρήση μία από τις μεγαλύτερες θολοσκεπείς στοές των ενετικών τειχών, καθώς και η χαμηλή πλατεία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.