Τα αφιερώματα της ΕΡΑ για το Θόδωρο Αγγελόπουλο

era_logo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δελτίο Τύπου ΕΡΑ

Η Ελληνική Ραδιοφωνία, τιμώντας τη μνήμη του κορυφαίου σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου προσαρμόζει το

πρόγραμμα των σταθμών της με ειδικές εκπομπές – αφιερώματα και συνεχείς αναφορές στο έργο και τη ζωή του «ποιητή των εικόνων».

Συγκεκριμένα, το Δεύτερο Πρόγραμμα φιλοξένησε σήμερα στην εκπομπή του Πάνου Χρυσοστόμου «Ροκ Συναναστροφές» τον Χάρη Παπαδόπουλο, Πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών και στενό συνεργάτη επί σειρά ετών του Θόδωρου Αγγελοπούλου ενώ η Γιάννα Τριανταφύλλη, σε μια έκτακτη εκπομπή σε δίκτυο με την ΕΡΑ 5, παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη.

Στις 18.00, ο Σιδερής Πρίντεζης φιλοξενεί τη Μάνια Παπαδημητρίου και μιλούν για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, ενώ το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 18.00, στην εκπομπή του «Στιγμές Αρχείου», θα παρουσιάσει αποσπάσματα από συνεντεύξεις και μουσικές από τις ταινίες του μεγάλου σκηνοθέτη.

Επίσης, από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, θα μεταδοθούν δύο συνεντεύξεις του Θόδωρου Αγγελόπουλου στην Ολυμπία Τσίπιρα και την εκπομπή «Ραδιοφωνικό Παιχνίδι» και στον Βαγγέλη Ψυρράκη και την εκπομπή «Τέχνη και Θέαμα».

Το Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 θα παρουσιάσει ένα ειδικό αφιέρωμα στο Θόδωρο Αγγελόπουλο την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 10.00, μέσα από την εκπομπή που παρουσιάζει και επιμελείται η Τζουλιέττα Καρόρη.

Από σήμερα, το Ράδιο «ΦΙΛΙΑ» μεταδίδει εμβόλιμα ειδικά αφιερώματα και αναφορές στον Θόδωρο Αγγελόπουλο σε όλες τις ξενόγλωσσες εκπομπές του.

Η «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», έχει προσαρμόσει μέχρι και αύριο ολόκληρο το πρόγραμμά της με αναφορές και αφιερώματα στο Θόδωρο Αγγελόπουλο, στα οποία συμμετέχουν Έλληνες κινηματογραφιστές και ομογενείς καλλιτέχνες

Σήμερα, στο πρωινό μαγκαζίνο μετέδωσε αφιέρωμα, στο οποίο συμμετείχε ο σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης, από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Στις 18.00, μέσα από την πολιτιστική εκπομπή «Κινηματογράφος» της Νότας Χατζηαναστασίου, και στις 21.00 από την ειδική ομογενειακή εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Μπάμπης Παπαδάκης θα παρουσιαστούν αφιέρωματα στον μεγάλο Έλληνα κινηματογραφιστή.

Πηγή: greektv

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.