Η «Μαντάμ Σουσού» απο το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο

madame_sousou_vasiliko_theatro
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τη «Μαντάμ Σουσού» σε μια σπάνια θεατρική διασκευή του ίδιου του Δημήτρη Ψαθά, που ανέβηκε μία και μοναδική φορά από τον θίασο της κυρίας Κατερίνας (Ανδρεάδη) το 1942

(με τον Αιμίλιο Βεάκη στον ρόλο του Παναγιωτάκη), παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, από τις 10 Φεβρουαρίου στο Βασιλικό Θέατρο.

Τη «Μαντάμ Σουσού» σε μια σπάνια θεατρική διασκευή του ίδιου του Δημήτρη Ψαθά, που ανέβηκε μία και μοναδική φορά από τον θίασο της κυρίας Κατερίνας (Ανδρεάδη) το 1942 (με τον Αιμίλιο Βεάκη στον ρόλο του Παναγιωτάκη), παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, από τις 10 Φεβρουαρίου στο Βασιλικό Θέατρο.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Αρμένης και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν η Φωτεινή Μπαξεβάνη και ο Κώστας Σαντάς.

«Η μαντάμ Σουσού είναι η Ελλάδα. Αναφέρεται στη μεταπολεμική και μετεμφυλιακή Ελλάδα, που ζει ένα όνειρο. Ονειρο ανόδου, που εύκολα διαψεύδεται, όταν έρχεται η ώρα να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα γύρω της. Μέσα από το χιούμορ που το διαπερνά το έργο κρύβει μια πίκρα» δήλωσε ο Γιώργος Αρμένης.

Το έργο είναι μια εξαιρετικά εύστοχη κωμωδία, που μοιάζει επίκαιρη όσο ποτέ. Αναφέρεται σε μια ξιπασμένη κυρία, που πιστεύει ότι έχει αριστοκρατική καταγωγή και παριστάνει τη μεγαλοαστή στους γείτονες της φτωχής συνοικίας όπου ζει. Ο άντρας της, παρά τον χλευασμό τους, την αγαπά και δεν θέλει να της χαλάσει χατίρι, όμως ένας απατεώνας μαθαίνει πως η γυναίκα κληρονόμησε χρήματα από την Αμερική και αφού την προσεγγίζει, την ξελογιάζει…

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι του Γιάννη Μετζικώφ, η μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη, οι χορογραφίες της Αλεξάνδρας Τσοτανίδου και παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί: Βασίλης Ευταξόπουλος, Παντελής Καλπάκογλου, Δημήτρης Καρτόκης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Θάλεια Σκαρλάτου, Στέργιος Τζαφέρης, Χρύσα Τουμανίδου κ.ά. Συμμετέχουν επίσης έξι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.