Γιάννης Αγιάννης ο Χιου Τζάκμαν

hugh_jackman_les_miserables
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι  «Αθλιοι» του Βίκτορος Ουγκό μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη του «Λόγου του βασιλιά», Τομ Χούπερ

Ο Χιου Τζάκμαν θα ντυθεί Γιάννης Αγιάννης στην κινηματογραφική μεταφορά των «Αθλίων» του Βίκτορος Ουγκό

Ταλαντούχος χορευτής και τραγουδιστής σε θεατρικές παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ – προσόν που φρόντισε να αξιοποιήσει και ως οικοδεσπότης της Τελετής Απονομής των βραβείων Οσκαρ το 2009, αλλά και σε τηλεοπτικές διαφημίσεις – ο Χιου Τζάκμαν θα παίξει επιτέλους σ’ ένα κινηματογραφικό μιούζικαλ. Στη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη των «Αθλίων» («Les miserables») από τον οσκαρούχο σκηνοθέτη του «Λόγου του βασιλιά», Τομ Χούπερ, ο οποίος θα πάρει θέση πίσω από την κάμερα στις αρχές Φλεβάρη.

Ο Τζάκμαν θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστή αυτής της εκδοχής του ομότιτλου μυθιστορήματος του Βίκτορος Ουγκό, τον Γιάννη Αγιάννη, τον δραπέτη που προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή του αλλά έχει συνεχώς στο κατόπι του τον τρομερό αστυνομικό Ιαβέρη, που θα ενσαρκώσει ο Ράσελ Κρόου.

Οι Κρόου και Τζάκμαν καλούνται στα 40 και κάτι χρόνια τους να μας εντυπωσιάσουν με τις φωνητικές και χορευτικές τους επιδόσεις (ο Κρόου έχει και δικά του ροκ γκρουπ, τα «30 Odd Foot of Grunts» και «Τhe Ordinary Fear of God», με τα οποία κάνει κατά καιρούς τουρνέ), ενώ απέναντί τους θα βρίσκονται αιθέριες υπάρξεις.

Κατ’ αρχάς, η Αν Χάθαγουεϊ που, αφού «έδεσε» με τον Τζάκμαν σε ένα περίφημο ντουέτο επί σκηνής στα 81α βραβεία Οσκαρ, τώρα, θα γίνει η Φαντίνα στο πλευρό του. Κατά δεύτερον, υπάρχουν και οι νεαρές Αμάντα Σέιφριντ (η κόρη της Μέριλ Στριπ στο «Mamma Mia!») και Τέιλορ Σουίφτ στους ρόλους της Τιτίκα και της Επονίν, αντίστοιχα.

Το καστ συμπληρώνουν οι Αγγλοι Σάσα Μπάρον Κοέν και Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, συμπρωταγωνιστές στο γοτθικό μιούζικαλ του Τιμ Μπάρτον, «Sweeney Todd: Ο φονικός κουρέας της οδού Φλιτ».

Τα γυρίσματα της ταινίας, της οποίας το σενάριο έγραψε ο Γουίλιαμ Νίκολσον, με βάση το επιτυχημένο θεατρικό έργο του Κάμερον Μάκιντος, ξεκινούν τον Φλεβάρη, ενώ ως ημερομηνία εξόδου του φιλμ έχει οριστεί η 7η Δεκεμβρίου 2012. Οι συντελεστές κρατούν την πρωτότυπη μουσική επένδυση του Κλοντ-Μισέλ Σένμπεργκ και στοχεύουν σίγουρα σε διακρίσεις, έχοντας απορρίψει δυνατά γυναικεία και αντρικά ονόματα, όπως οι Κέιτ Γουίνσλετ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζέφρι Ρας και Πολ Μπέτανι.

Θυμίζουμε πως το 1998, η φιλμική βερσιόν του βιβλίου του Ουγκό με τους Λίαμ Νίσον, Τζέφρι Ρας και Ούμα Θέρμαν ως πρωταγωνιστική τριάδα, στάθηκε αποτυχία στο αμερικανικό μποξ όφις συγκεντρώνοντας μόλις 14 εκατομμύρια δολάρια.

Αντα Δαλιάκα
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.