“Μάγοι” στο Badminton

magoi_sto_badminton
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εξι κορυφαίοι ταχυδακτυλουργοί «κοντράρονται» στη σκηνή με περίπλοκα κόλπα, στοιχεία σταντ απ κόμεντι και εκπλήξεις για το κοινό στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μαγείας

Φωτιές, ταχυδακτυλουργικά κόλπα, παντομίμα και εντυπωσιακά τρικ περιμένουν τους θεατές στο «3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μαγείας»

Εντυπωσιακά, απίστευτα και τέτοιας «μαθηματικής» ακρίβειας που φτάνουν στα όρια της επιστήμης. Είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η τέχνη της σύγχρονης μαγείας, από τους πιο εμβληματικούς εκπροσώπους της.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι οι έξι κορυφαίοι μάγοι και ταχυδακτυλουργοί του κόσμου αυτήν τη στιγμή μοιράζονται για λίγες ημέρες την ίδια σκηνή -κάτι που σπάνια συμβαίνει- κάνει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μαγείας μια ξεχωριστή εμπειρία.

Οπως μοναδικός είναι και ο τρόπος που καθένας από τους «προβοκάτορες του αληθινού» που θα καταλάβουν τη σκηνή του θεάτρου «Μπάντμιντον», από σήμερα έως την Κυριακή, θα επιχειρήσει να φτάσει στα όριά του ή και πέρα από αυτά, προκειμένου να αναθεωρήσουμε το τι είναι τελικά αληθινό και τι φανταστικό. Εχοντας το δικό του προσωπικό στυλ και «ειδίκευση», κάθε μέλος αυτής της ξεχωριστής ομάδας υπόσχεται να… «μαγέψει» το κοινό. Χιούμορ και πολλές εκπλήξεις για όλους, θεατρικά εφέ, πολλά στοιχεία σταντ απ κόμεντι και παντομίμα δημιουργούν μια μοναδική περφόρμανς που απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών.

Ο Αμερικανός Τζεφ Χόμπσον, παρουσιαστής του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μαγείας, είναι και από τους πιο περιζήτητους μάγους-κωμικούς της εποχής μας. Ο πρωτότυπος και έξυπνος συνδυασμός κωμωδίας και μαγείας που τον κάνει τόσο ξεχωριστό.

Γρήγορος και χαρισματικός ο Μισέλ Γκιλς παρουσιάζει έναν συνδυασμό περίπλοκης μαγείας και θεαματικών ιλουζιονισμών. Επανεφευρίσκει τον εαυτό του αντλώντας στοιχεία από την καριέρα του, από τα ταξίδια του και απ’ τον μυστικισμό του. Ενα θέαμα με οπτικά εφέ, περιστέρια, παπαγάλους, χαρτιά, οπτασίες στήνει ο ισπανικής καταγωγής Αρκάντιο, ένας φτασμένος καλλιτέχνης στον τομέα της μαγείας και του ιλουζιονισμού, με περισσότερα από δέκαπέντε χρόνια εμπειρίας, και συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς και πολλά φεστιβάλ.

Δράση και αντίδραση

Ο Μάικλ Χόλι είναι αστείος! Δράση και αντίδραση, γιν και γιαν, αυτοδικαίως και εκ των πραγμάτων. Με μότο τη φράση του Οσκαρ Ουάιλντ, «Η ζωή είναι πολύ σημαντική για να την πάρεις στα σοβαρά», ο Χόλι φροντίζει να παρουσιάζει τα κόλπα του με πολύ χιούμορ και με τη συμμετοχή του κοινού.

Φιλικός, ευρηματικός, χρησιμοποιεί αλυσίδες, μπάλες του μπόουλινγκ, μουσικά όργανα και παρουσιάζει ένα μαγικό, αλλά και χιουμοριστικό πρόγραμμα. Φαντασμαγορία, μουσική, ταχυδακτυλουργία και ανέκφραστη κωμωδία συγκρούονται στο βαριετέ του Καπλάν.

Εμπνευσμένος από τα αστεία των Κίτον, Σέλερς, Σμόδερς Μπράδερς, μεταξύ άλλων, ο Ντέιβιντ Καπλάν καλωσορίζει τους θεατές, μεγάλους και μικρούς, σε έναν θαυμαστό, περίεργο κόσμο. Ισως το πιο εντυπωσιακό κατόρθωμα του Καπλάν είναι που βγαίνει από την παράσταση σωματικά ακέραιος.

Καθώς ο κόσμος του μοιάζει να καταρρέει, αυτός καταφέρνει να δαμάσει μια αδίστακτη μπάλα του μπόουλινγκ, να ζογκλάρει με έπιπλα, να κάνει ταχυδακτυλουργικά αλλά και να παίζει μελωδίες μ’ ένα μπαλόνι, μια πλαστική αντλία και το γιουκαλέλι του παππού του, προς μεγάλη ευχαρίστηση του κοινού.

Για… γέλια

Ο άνθρωπος είναι για γέλια. Ποτέ πριν κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είναι τόσο τιμητικό -και αληθινό- όσο στην περίπτωση του Γκλεν Σίνγκερ, του ανθρώπου που (απέδειξε ότι η μαγεία μπορεί να είναι και ξεκαρδιστική, αφού οι παραστάσεις του διαθέτουν και στοιχεία τσιρκολάνικης παράδοσης.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ
akarali@pegasus.gr
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.