«Abba-mania» στο θέατρο “Badminton”

abbamania_theatro_badminton
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το συγκρότημα «ζωντανεύει» μέσα από τη συναυλία-σόου «Abbamania», που έχει ταξιδέψει ανά τον κόσμο και έρχεται τώρα και στην Αθήνα

Η παραγωγή «Abba-mania» θα παρουσιαστεί και στο ελληνικό κοινό, μέσα από τις δύο παραστάσεις που θα δοθούν στις 17 και 18 του μήνα, στο Θέατρο Μπάντμιντον

Προσοχή στις απομιμήσεις… αυτό είναι το μόνο γνήσιο αντίγραφο…, κλείστε τα μάτια σας και θα μπορούσε να ήταν οι Abba…, εάν είστε φαν των Abba, θα λατρέψετε αυτή τη συναυλία: Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις χιλιάδες διθυραμβικές κριτικές που έχουν γραφτεί για την παγκοσμίως επιτυχημένη παραγωγή «Abbamania», η οποία θα παρουσιαστεί και στο ελληνικό κοινό, μέσα από τις δύο παραστάσεις που θα δοθούν στις 17 και 18 του μήνα, στο Θέατρο Μπάντμιντον.

Ο θρύλος και η μαγεία των Abba ξαναζωντανεύουν μέσα από την εντυπωσιακή αυτή παραγωγή, η οποία έχει κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο.

Το ξεκίνημα της θριαμβευτικής αυτής πορείας έγινε εκεί γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’90 με την αναβίωση της μουσικής ιστορίας του διάσημου συγκροτήματος μέσα από το μιούζικαλ «Mama Mia» στο Λονδίνο. Η τεράστια επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις απέδειξαν πως η αγάπη για τη μουσική των Abba παραμένει ολοζώντανη. Ακολούθησε η παρουσίαση του μιούζικαλ και σε άλλες χώρες, με εξίσου πολύ μεγάλη επιτυχία, μέχρι που ο δαιμόνιος θεατρικός παραγωγός Στιούαρτ Λίτλγουντ σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το ίδιο κόνσεπτ για τη δημιουργία μιας συναυλίας-σόου που θα περιοδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η παράσταση αυτή θα απευθυνόταν τόσο στους παλιούς λάτρεις των Abba όσο και στους νέους, οι οποίοι θα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το θρυλικό αυτό γκρουπ. Δημιούργησε λοιπόν το καστ το οποίο αποτελείται από εξαιρετικούς ερμηνευτές και ηθοποιούς και έτσι το όνειρο «Abbamania» έγινε πραγματικότητα.

Η λαμπερή πρεμιέρα έγινε το 2002 -πού αλλού;- στο Λονδίνο για να έρθει στη συνέχεια μια πραγματικά θριαμβευτική πορεία: στις παραστάσεις στη Γερμανία τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ. Κατά τη διετία 2002-2004 δόθηκαν περισσότερες από 250 παραστάσεις. Ολες ήταν σολντ άουτ. Το 2007 το σόου ταξίδεψε στη μακρινή Αυστραλία όπου επίσης έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής.

Η παράσταση φιλοξενήθηκε για είκοσι ημέρες στο «Σταρ Θίατερ» του Σίδνεϊ και τα συνολικά κέρδη ξεπέρασαν το 1 εκ. δολάρια! Τα επόμενα χρόνια ακολουθούν παρουσιάσεις στη Δανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Νότιο Κορέα, τη Σιγκαπούρη, τη Νέα Ζηλανδία…

Μέχρι που ήρθε και η σειρά την Ελλάδας και της Αθήνας που αναμφισβήτητα έχουν ανάγκη σήμερα περισσότερο παρά ποτέ μια ενισχυμένη δόση ρυθμού, θετικής διάθεσης και γιατί όχι… παραμυθιού.

Το αθηναϊκό κοινό λοιπόν θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά το φαινόμενο Abba, να τραγουδήσει και να χορέψει, για δύο ολόκληρες ώρες, τις μεγάλες επιτυχίες τους από το «Waterloo», το «Voulez Vous» και το «Money Money» μέχρι το «Gimme, Gimme, Gimme» και το «Dancing Queen».

Οι ερμηνείες των καλλιτεχνών που συμμετέχουν είναι εντυπωσιακές, καθώς η ταύτιση με τα μέλη του αυθεντικού συγκροτήματος είναι απόλυτη τόσο στις φωνές και την έκφραση όσο και στις κινήσεις και την εμφάνιση.

66η ΘΕΣΗ

Η παράσταση βρίσκεται στην 66η θέση των 100 πιο επιτυχημένων περιοδειών.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.