Οι περιπέτειες του Στρογκόφ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

michael_strogoff_megaro_mousikis_thessalonikis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την επική ταινία του Βίκτορ Τουργιάνσκι, βασισμένη στο αριστούργημα του Ιουλίου Βερν, θα συνοδέψει ζωντανά η Κρατική Ορχήστρα της πόλης

Το επικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, «Μιχαήλ Στρογκόφ», στην κινηματογραφική του μεταφορά, παρουσιάζουν η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής της πόλης. Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη στις 9 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η Κ.Ο.Θ. θα συνοδέψει ζωντανά την υπερπαραγωγή του Βίκτορ Τουργιάνσκι, που κυκλοφόρησε το 1926, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αμάουρι Ντε Κλοσέλ, ο οποίος ξαναέγραψε τη μουσική της ταινίας, στο πλαίσιο ενός δημοφιλούς κινήματος της δεκαετίας του ’80, που είχε σκοπό να προωθήσει την εκ νέου ανακάλυψη του βωβού κινηματογράφου. Στο πλαίσιο του κινήματος αυτού προβάλλονταν αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου συνοδευόμενα από τη μουσική της αντίστοιχης εποχής.

Το έργο, βασισμένο στο ομώνυμο αριστούργημα του Ιουλίου Βερν, πραγματεύεται τις περιπέτειες του προσωπικού αγγελιοφόρου του τσάρου Αλέξανδρου Β’, Μιχαήλ Στρογκόφ, ο οποίος, λόγω της εξέγερσης των Τατάρων και του σαμποτάζ της τηλεγραφικής επικοινωνίας από μέρους των επαναστατών, προσπαθεί με κάθε μέσο να φτάσει στον αδερφό του τσάρου και να τον ειδοποιήσει για μία προδοσία.

Ο Τουργιάνσκι δημιούργησε μία επική ταινία, τριών περίπου ωρών, με υπέροχα εξωτερικά γυρίσματα στη Νορβηγία και τη Λετονία, ενώ στην απεικόνιση των μαχών χρησιμοποιήθηκαν 4.000 στρατιώτες, έπειτα από παραχώρηση της λετονικής κυβέρνησης! Στην ταινία χρησιμοποιήθηκαν και έγχρωμα πλάνα, κάτι πρωτοποριακό για την εποχή εκείνη.

Εισιτήρια για τη συναυλία διατίθενται από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και κοστίζουν 20€, 15€ και 10€.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.