Πέθανε η τραγουδίστρια Whitney Houston

whitney_houston
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 48 χρόνων η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Γουίτνεϊ Χιούστον, όπως μετέδωσε το CNN και επιβεβαίωσε λίγο αργότερα η στενή συνεργάτιδα και εκπρόσωπός της, Κριστίν Φόστερ.

«Δυστυχώς είναι αλήθεια». Με αυτή τη λακωνική φράση, η εκπρόσωπος της πολυβραβευμένης Γουίτνεϊ Χιούστον, επιβεβαίωσε τον πρόωρο θάνατο της τραγουδίστριας και, κατά καιρούς, ηθοποιού, της οποίας η δόξα απογειώθηκε τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Λεπτομέρειες για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της δεν έχουν έχουν γίνει γνωστές. Το μόνο που ανακοινώθηκε είναι πως βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Αντζελες.

Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν το θάνατό της στις 23.55 GMT (01.55 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας). «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

{youtube}3JWTaaS7LdU&ob{/youtube}

Η Χιούστον, η οποία αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα λόγω του εθισμού της στα ναρκωτικά, πέθανε την παραμονή της απονομής των βραβείων Γκράμι, όπου θα εμφανιζόταν. Λέγεται επίσης ότι θα εμφανιζόταν σε ένα πάρτι – προεόρτιο της τελετής απονομής των γνωστότερων και σημαντικότερων για την ποπ μουσική βραβείων.

Η κυρία του «I wanna dance with somebody» και του «I will always love you», που με την καθιέρωσή της στην παγκόσμια μουσική σκηνή και τη κατάκτηση βραβείων Γκράμι, Εμι και πολλών ακόμη κατηγοριών, απέκτησε το προσωνύμιο «Η φωνή», προερχόταν από μουσική οικογένεια.

Η Γούίτνεϊ Χιούστον σε εμφάνισή της στα Billboard Awards στο Λας Βέγκας το 1998.

Πνευματική της μητέρα ήταν η σπουδαία και διάσημη Αρέθα Φράνκλιν, ενώ φυσική της μητέρα, η τραγουδίστρια των γκόσπελ και των μπλουζ, Σίσυ Γουόργουικ και μία από τις ξαδέλφες της η γνωστή ηθοποιός, Ντιόν Γουόργουικ.

Γεννημένη στις 9 Αυγούστου του 1963 στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, η Γουίτνει Ελίζαμπεθ Χιούστον άρχισε την πορεία της στη βιομηχανία του θεάματος ως μοντέλο. Γρήγορα μεταπήδησε στη μουσική βιομηχανία κατακτώντας κοινό, βραβεία (είκοσι έξι συνολικά, σύμφωνα τουλάχιστον με τον έγκυρο διαδικτυακό τόπο imdb), φήμη και δισεκατομμύρια.

newego_LARGE_t_1101_54029520_type12128
Η παρουσία της στη μεγάλη οθόνη με αυτήν την ταινία «Ο Σωματοφύλακας» την φέρνει στο απόγειο της δόξας της και το «I will always love you» το οποίο ερμηνεύει (το είχε πρωτοτραγουδήσει η Ντόλι Πάρτον), «σφραγίζει» το μουσικό της ταλέντο

Οι πρωτιές πολλές και ανάμεσα τους η κατάκτηση του Νο 1 στο billboard charts, με το «Whitney» το 1987, που ήταν και το πρώτο γυναικείο άλμπουμ που σκαρφάλωσε σε αυτή τη θέση με το που κυκλοφόρησε.

Τραγουδίστριες από την Μαράια Κάρεϊ μέχρι την Κριστίνα Αγκιέρα προσπάθησαν να μιμηθούν τις ερμηνείες της, αλλά καμία από αυτές δεν ήτα τόσο καλή όσο εκείνη, λέει ο μουσικός κριτικός Πολ Γκαμπατσίνι.

Η ίδια είχε παραδεχτεί δημόσια ότι έκανε χρήση κοκαΐνης, μαριχουάνας και χαπιών. Η φωνή της σύντομα έχασε την κρυστάλλινη χροιά της, αδυνατώντας να πιάσει τις υψηλές νότες. Οι πωλήσεις δίσκων μειώνονταν ενώ, τόσο η δημόσια εικόνα της, όσο και η φωνή της δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα.

Ο γάμος της με τον τραγουδιστή Μπόμπι Μπράουν, με τον οποίο έχει αποκτήσει μία κόρη, κατέληξε σε διαζύγιο το 2007. Ο γάμος τους ήταν θυελλώδης, με κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία.

«Ο μεγαλύτερος δαίμονας είναι ο ίδιος μου ο εαυτός. Είμαι ταυτόχρονα η καλύτερη φίλη του εαυτού μου, αλλά και η χειρότερη εχθρός του» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο ABC, το 2002.

newego_LARGE_t_1101_54029525_type12128Η κατάκτηση της μουσικής σκηνής δεν της ήταν αρκετή, γι’ αυτό και διεύρυνε την καριέρα της πρωταγωνιστώντας σε ταινίες και, ανεξαρτήτως του, τουλάχιστον αμφισβητούμενου, ταλέντου της, κέρδισε για μία ακόμη φορά στο «ταμείο» και στη δημοτικότητα.

Γνωστότερη ταινία της «Ο σωματοφύλακας» με τον Κέβιν Κόστνερ. Η παρουσία της στη μεγάλη οθόνη με αυτήν την ταινία (το 1992) την φέρνει στο απόγειο της δόξας της και το «I will always love you», το οποίο ερμηνεύει (το είχε πρωτοτραγουδήσει η Ντόλι Πάρτον), «επικυρώνει» το μουσικό της ταλέντο και κάνει ακόμη και τους πιο δύσπιστους να παραδεχτούν ότι η Γουίτνεϊ Χιούστον είχε μία από τις πιο σπουδαίες φωνές μαύρης τραγουδίστριας.

Η τραγουδίστρια Ντόλι Πάρτον, που είχε γράψει το I will always love you, ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Η δική μου καρδιά είναι μία από τις εκατομμύρια που ράγισαν στο άκουσμα του θανάτου της Γουίτνεϊ Χιούστον».

«Θα είμαι πάντα ευγνώμων για την υπέροχη ερμηνεία στο τραγούδι μου και λέω ειλικρινά από τα βάθη της καρδιάς μου “Γουίτνεϊ θα σε αγαπώ για πάντα. Θα μου λείψεις».

«Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό τώρα. Είναι τόσο απίστευτο. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που διάβαζα να περνάει μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης» δήλωσε σε σύντομη ανακοίνωσή της η Αρέθα Φράνκλιν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.