Ο Αρλεκίνος συναντά την Πακίτα στο ΜΜΑ

balleto_tbolshoi
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τέσσερα γκαλά χορού θα διεξαχθούν αύριο και μεθαύριο στο «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη) που προκύπτουν μέσα από τη σύμπραξη -για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς…

δύο εκ των μεγαλύτερων και σπουδαιότερων Ακαδημιών Μπαλέτου σε όλο τον κόσμο: την Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι της Μόσχας και τη Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου – Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου, τα «φυτώρια» από όπου αναδείχθηκαν κάποια από τα «ιερά τέρατα» του χορού μέχρι σήμερα.

Τέσσερα γκαλά χορού θα διεξαχθούν αύριο και μεθαύριο στο «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη) που προκύπτουν μέσα από τη σύμπραξη -για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς… δύο εκ των μεγαλύτερων και σπουδαιότερων Ακαδημιών Μπαλέτου σε όλο τον κόσμο: την Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι της Μόσχας και τη Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου – Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου, τα «φυτώρια» από όπου αναδείχθηκαν κάποια από τα «ιερά τέρατα» του χορού μέχρι σήμερα.

Αρχικά, στο σχήμα επρόκειτο να συμμετάσχει και η Ακαδημία Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου, αλλά η τελευταία δεν θα συμμετάσχει «λόγω των πρόσφατων δυσάρεστων γεγονότων έντασης που συνέβησαν στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή.

Η Ακαδημία Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου αποφάσισε τη μη συμμετοχή των μαθητών της, στο γκαλά μπαλέτου, φοβούμενη για την ασφάλειά τους», όπως αναφέρει σε σχετικό ανακοίνωσή της η παραγωγός εταιρεία. Στη διάρκεια των παραστάσεων το κοινό θα έχει την ευκαιρία παρακολουθήσει την τεχνική των τελειοφοίτων, κυρίως, από τις δύο Μεγάλες Ακαδημίες σε τέσσερις παραστάσεις (απόγευμα στις 16:00 και βράδυ στις 20:00).

Από κλασικής πλευράς το πρόγραμμα του Μπολσόι προσφέρει αποσπάσματα από το σπάνια εμφανιζόμενο εκτός Ρωσίας μπαλέτο «Τα εκατομμύρια του Αρλεκίνου» και από την αξιαγάπητη δική τους «Κακοφυλαγμένη Κόρη» σε χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς και το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας προτείνει την «Πακίτα». Σε πιο σύγχρονο νεοκλασικό ύφος, η Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι της Μόσχας παρουσιάζει σε μουσική Γ.Σ. Μπαχ την «Τέχνη της Φούγκας», ενώ Βασιλικό Μπαλέτο του Κόβεν Γκάρντεν έρχεται με αποσπάσματα από το «Danses Concertantes» του Κένεθ ΜακΜίλαν σε μουσική Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

239 ΕΤΩΝ

Η Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι ξεκίνησε το 1773 (φέτος γιορτάζει τα 239 χρόνια από την ίδρυσή της) και είναι από τις μακροβιότερες σχολές στον κόσμο. Η Σχολή του Ρόγιαλ Μπαλέ – Κόβεν Γκάρντεν θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος του Βρετανικού Μπαλέτου για περισσότερες από οκτώ δεκαετίες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.