Bild: «Ένα θύμα των Ναζί σώζει τον γερμανό πρέσβη»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ευρεία δημοσιότητα στο γερμανικό τύπο πήρε το συμβάν στο Δίστομο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να εμποδίζει τον γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους ναζί και την σωτήρια παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου. 

«Ένα θύμα των Ναζί σώζει τον γερμανό πρέσβη» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της Bild. «Σκάνδαλο σε τελετή μνήμης για Έλληνες θύματα του εθνικοσοσιαλισμού» επιγράφει το δικό της άρθρο στην ιστοσελίδα της η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.

Το περιεχόμενο όλων των άρθρων παραμένει στην περιγραφή των γεγονότων και υπενθυμίζουν τις ελληνικές απαιτήσεις για επανορθώσεις ύψους 269,5 δις ευρώ, τις οποίες η Γερμανία απορρίπτει.

Tο παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά, είπε  το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς

Αρνητικά σχόλια προκάλεσε η προσπαθεια της Ζωής Κωνσταντοπούλου να εμποδίσει το περασμένο Σ’αββατο τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στο Δίστομο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της θλιβερής επετείου της σφαγής εκατοντάδων Ελλήνων το 1944 από τους Ναζί.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου να στέκεται μπροστά στους προσκεκλημένους και να «ανακοινώνει» στον Γερμανό πρέσβη ότι δεν έχει το δικαίωμα να καταθέσει στεφάνι λέγοντας του ότι πρέπει η χώρα του να καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Λίγο αργότερα ο Μανώλης Γλέζος, πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη, παρέκαμψε την Κωνσταντοπούλου και έδωσε την ευκαιρία στον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσθέντων.

Ο Μανώλης Γλέζος ακούστηκε να λέει «το παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.