Ώρα μηδέν για το θέατρο – Θέατρο ώρα μηδέν

theatrikes_maskes
Facebook
Twitter
LinkedIn

Tης Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Δύσκολες ώρες για τους Έλληνες ηθοποιούς. Στα περισσότερα αθηναϊκά θέατρα οι επιχειρηματίες έκαναν περικοπές στους μισθούς τους που αγγίζουν και το 40%,

ενώ άλλοι περιμένουν ακόμα να λάβουν τις αμοιβές τους από την τηλεόραση για σειρές που έχουν τελειώσει εδώ και ένα χρόνο, όπως «Το Νησί»  και «Ανατολικά της «Εδέμ» κ.α. Το ίδιο συμβαίνει και με τα στούντιο που γίνονται οι μεταγλωττίσεις.

Πολλοί ηθοποιοί πηγαίνουν καθημερινά στα γραφεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και καταγγέλλουν ότι έχουν υποστεί γενναίες περικοπές στους μισθούς τους. Ανάμεσά τους ακόμα και πολύ γνωστά ονόματα του χώρου. Ο Σπύρος Μπιμπίλας μέλος του Δ.Σ του ΣΕΗ επιβεβαίωσε την πληροφορία της «Avecnews» και  σχολίασε:

« Το επάγγελμά μας πλήττεται από παντού Είναι λογικό γιατί η κρίση αυτό που χτυπάει πρώτο είναι το θέατρο. Όντως, έχουν υποστεί περικοπές στους μισθούς τους πολλά από τα μέλη μας από 25 έως και 40 % , όπως υπάρχουν ηθοποιοί που έχουν μείνει απλήρωτοι από τηλεοπτικές σειρές και έχουν προσφύγει σε δικηγόρους. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Τώρα που καταργούνται οι  συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι. Το μόνο όπλο μας είναι οι κινητοποιήσεις».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Αvecnews» περικοπές της τάξεως του 25% έγιναν στα θέατρα «Αποθήκη» που παίζεται η παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους» και στο «Πειραιώς 131 » που φιλοξενεί την κωμωδία «Ράους».

Καταγγελίες έγιναν και για το θέατρο «Ακάδημος» για μειώσεις  40%  που ανακοίνωσε ο επιχειρηματίας Μπάμπης Κράλιοβιτς. Στο θέατρο αυτό της οδού Ιπποκράτους ο θίασος του Βασίλη Τσιβιλίκα παρουσιάζει την κωμωδία  «Ζωή ποδήλατο» του Ντέιβ Φρήμαν

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.