Γυρίσματα στη Νάουσα κάνει ο Παντελής Βούλγαρης

pantelis_voulgaris
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μαζεύει εικόνες από Γενίτσαρους και Μπούλες

Εμπνευσμένος από το αποκριάτικο έθιμο, κάνει γυρίσματα στη Νάουσα για τις ανάγκες της νέας του ταινίας με τον Αρη Σερβετάλη

Τρεις διαφορετικοί τόποι, τρεις ιστορίες. Εντός οικονομικής κρίσης, ο Παντελής Βούλγαρης έχει δρομολογήσει την υλοποίηση της νέας του ταινίας, με γυρίσματα στη Νάουσα, όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες, στον Εβρο και στη Δυτική Μακεδονία. Οι εικόνες, που συλλέγει σε αυτή τη φάση, είναι από το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» της Νάουσας, μια παραδοσιακή γιορτή της Αποκριάς που κορυφώνεται την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα.

«Τη Νάουσα την ξέρω, έχω έρθει πολλές φορές. Πριν από δύο χρόνια είχα έρθει συμπτωματικά για την τελευταία ταινία που έκανα, την ”Ψυχή βαθιά” και βρέθηκα τις ημέρες του δρώμενου», λέει ο Παντελής Βούλγαρης στην κάμερα τοπικών μέσων. «Και τις δύο μέρες που έμεινα ήμουν μαγεμένος και βαθιά συγκινημένος, γιατί δεν είναι κάτι τυπικό αυτό που είδα και το νιώθουν όλοι οι ντόπιοι. Μεταβιβάζεται και στους ξένους. Αυτός ήταν ο λόγος που για δύο χρόνια ήθελα να έρθω. Τώρα βρήκα την ευκαιρία να κινηματογραφήσω το έθιμο και να το εντάξω σε μία ταινία που θα έχει τρεις ιστορίες: μία στη Νάουσα, η άλλη στον Εβρο και η τρίτη στη Δυτική Μακεδονία».

Εχοντας δηλώσει πρόσφατα πως θα κάνει μια ταινία με φόντο την ελληνική κρίση, ο δημιουργός κινείται διακριτικά για τα γυρίσματά της. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας Ημαθίας, τα πρώτα γυρίσματα έγιναν σε φυσικούς χώρους, καλύπτοντας την ιστορική διαδρομή που ακολουθούν τα «μπουλούκια» στις παραδοσιακές γειτονιές της πόλης (μάζεμα του μπουλουκιού, άδεια από τον δήμαρχο, «Πουλιάνα», «Στραβός Πλάτανος», «Αλώνια» κ.λπ.).

Μέρος στα γυρίσματα του τελευταίου τριημέρου της Αποκριάς παίρνει ο Αρης Σερβετάλης ντυμένος γενίτσαρος για το ιστορικό δρώμενο της πόλης. Διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας είναι ο Νίκος Καβουκίδης και διευθυντής παραγωγής ο Γιάννης Καραντάνης.Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Νάουσας, θα γίνει ειδική παραγωγή, με σκοπό το οπτικοακουστικό υλικό να αξιοποιηθεί από τον δήμο για την ανάδειξη και την προβολή της πόλης και του δρώμενου.

ΑΝΤΑ ΔΑΛΙΑΚΑ
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.