Φίλοι αποχαιρετούν τον Βασίλη Τσιβιλίκα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Πάγωσε ο θεατρικός κόσμος της χώρας με τον ξαφνικό θάνατο του μεγάλου κωμικού που μαζί του μεγάλωσαν τόσες γενιές . Στενοί του συνεργάτες και πρωταγωνιστές φίλοι του από τα πρώτα του βήματα με πόνος ψυχής κατευοδώνουν τον Βασίλη της καρδιάς τους.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης  με τον οποίο έγραψαν ιστορία στην κρατική τηλεόραση με το «Καλλιτεχνικό Καφενείο» δήλωσε συγκλονισμένος στην «Avecnews»:

«Μαζί με τα μνημόνια μας ήρθε και ο χάρος και τσάκισε τη γενιά τη δική μου. Η δικιά μου παρέα ξεκληρίστηκε. Τι να πω. Ένα ακόμα σοκ. Ήταν πολύ αναπάντεχο. Ο Βασίλης ήταν ένας εξαιρετικός ηθοποιός, που διέψευσε το ρηθέν του Δημήτρη Χορν , ότι «για να γίνεις καλός ηθοποιός έπρεπε να είσαι βλαξ», κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος. Ήταν ένας πανέξυπνος άνθρωπος  εκτός από ταλαντούχος . Είχε οξύτητα πνεύματος. Είχε ευγενική συμπεριφορά προς όλους και ποτέ δεν κουτσομπόλεψε κανέναν. 

timthumbΠεράσαμε δύο χρόνια μαζί κάνοντας πολύ στενή παρέα στο «Καλλιτεχνικό καφενείο» Είχε τέτοιο χιούμορ και έτσι αντιμέτωπιζε την πολιτική και όλα τα πράγματα. Πρόσφατα βγήκαμε ένα βράδυ και είχαμε κάνει σκέψεις για την αναβίωση του καλλιτεχνικού καφενείου . Μάλιστα το είχαμε ανακοινώσει στην ΕΡΤ και υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον. Μου είχε ζητήσει μάλιστα να του μεταφράσω και μια κωμωδία του Ζαν Ανούιγ , που πολύ ήθελε να παίξει…»

Περίλυπη η Μάρθα Καραγιάννη σχολίασε στην «Avecnews”:

«Είμαι πολύ πικραμένη. Πάει το φιλαράκι μου. Η οικογένειά μας θρηνεί. Ήταν πάρα πολύ νέος για να φύγει. Τον ήθελε το σανίδι.

Ήταν ένας εξαίρετος οικογενειάρχης . Λάτρευε την Αλίκη και τα παιδιά του. Ήταν άνθρωπος!»

Η Ζωή Λάσκαρη αποχαιρέτησε τον Βασίλη Τσιβιλίκα μέσω του Facebook . Η πρωταγωνίστρια ανάρτησε στο χρονολόγιό της λόγια μέσα από την καρδιά της :

“Αγαπημένε μου Βασίλη, ποτέ δεν θα ξεχάσω πως η θεατρική μου καριέρα ξεκίνησε ουσιαστικά μαζί σου. 1977. «Ξυπόλητοι στο Πάρκο», στο θέατρο Ακάδημος. Δούλεψες σκληρά, με αξιοπρέπεια χαρίζοντας στο κοινό γέλιο και χαρά. Ήσουν ένας σπουδαίος κωμικός που δεν έμοιαζε με κανέναν, ένας καλός άνθρωπος. Θα σε θυμάμαι πάντα με σεβασμό και αγάπη. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου.”

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, έμαθε το κακό νέο από το τηλέφωνο… 

«Η καρδιά που πάγωσε σαν το χιόνι που έπεφτε και είχε παγώσει έξω τους δρόμους. Και να σκεφθείτε, ότι σήμερα επρόκειτο να πάω να τον δω στον «Ακάδημο» για να συζητήσουμε για δουλειές . Η πρωταγωνίστρια της ζωής του ήταν η Αλίκη . Ήταν ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι» μας είπε η πρωταγωνίστρια.

634661375903184000vasilis4_h_596_355_600_375_1863290899Από τους κολλητούς του Βασίλη Τσιβιλίκα, ο Κώστας Βουτσάς έμεινε άναυδος , όταν πληροφορήθηκε , ότι έφυγε ο φίλος του…

«Μου κόπηκε η αναπνοή. Είμαστε πολύ φίλοι με το Βασίλη, αλλά και ποιος δεν ήταν φίλος μαζί του. Το καλοκαίρι κάναμε περιοδεία, βγαίναμε έξω, γελάγαμε. Ήταν ένας πολύ ωραίος άνθρωπος. Έκανε πολύ καλά τη δουλειά του και τον αγαπούσαν όλοι».

«Θα φανεί ίσως ειρωνικό αυτό που θα πω , αλλά τέτοιο θάνατο ήθελε ο Βασίλης. Ήθελε να φύγει μπαμ και κάτω. Ήταν Μακεδόνας μέχρι το κόκκαλο και δεν του άρεσαν οι μιζέριες. Τελικά , τίποτα δεν είμαστε» πρόσθεσε η Βάσια Τριφύλλη εμφανώς συγκινημένη.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας που του είχε ανεβάσει δυο από τις καλύτερες παραστάσεις του, όπως «Ξυπόλητη στο πάρκο» σχολίασε:

«Είμαι συγκλονισμένος. Ήταν μεγάλο σοκ. Ο Βασίλης ήταν ένας κύριος του θεάτρου και της ζωής, ένας σπουδαίος ηθοποιός , συνεργάτης και φίλος. Νομίζω αναντικατάστατος».

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει και εξηγεί το γιατί:

« Ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος και πρόσεχε πολύ τον εαυτό του. Δεν κάπνιζε, δεν έπινε. Είναι απίστευτο γιατί ήταν υγιέστατος. Λέγαμε πολλές φορές: «Η ζωή είναι ένα δράμα που αν την πάρεις σοβαρά βγάζει πολύ γέλιο». Και αυτό προέκυψε».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.