Αποχαιρετώντας τη Σμαρούλα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Συγκλονίστηκαν οι θεατράνθρωποι και οι στενοί συνεργάτες της Σμαρούλας Γιούλη, όταν έμαθαν , ότι έπεσε η αυλαία για τη μεγάλη κυρία της σκηνής.

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου  βρέθηκε επί τρεις σαιζόν με τη Σμαρούλα στην προτελευταία της παράσταση «Το αταίριαστο ζευγάρι»

του Νιλ Σάιμον  δεν το πίστευε:

«Τι να πω με το θάνατο του Βαγγέλη Λιβαδά και της Σμαρούλας Γιούλη τελειώνει μια θεατρική αυτοκρατορία. Στενοχωρήθηκα πολύ. Είχα κάνει πολλές συνεργασίες με το Βαγγέλη Λιβαδά και τη Σμαρούλα Γιούλη. Θυμάμαι ήταν τόσο φοβισμένη πριν από κάθε πρεμιέρα. Είχε αυτό που λέμε  δημιουργική ανασφάλεια .Πραγματικά, ήταν  σαν μαθήτρια επί σκηνής. Καλό της ταξίδι».

Τον Στάθη Ψάλτη  τον είχε σαν παιδί τους το ζεύγος Λιβαδά-Γιούλη για αυτό ο θάνατος της Σμαρούλας του προξένησε μεγάλη συγκίνηση:

«Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι, ίσως τη μεγαλύτερη στενοχώρια που έχω περάσει στη ζωή μου. Έφυγε η μητέρα μου. Μαζί της και με τον αείμνηστο πατέρα μου , τον Βαγγέλη Λιβαδά ζήσαμε τουλάχιστον 6 χρόνια κάτω από την ίδια στέγη και ζήσαμε πολύ ευτυχισμένες στιγμές. Πίσω από τον πατέρα μου, υπήρχε μια σπουδαία γυναίκα , που είχε ένστικτο που ακολουθούσε ο πατέρας μου. Τους συνέδεε βαθιά αγάπη.»

Ο Γρηγόρης Βαλτινός στενός συνεργάτης τους σχολίασε στην «Αvecnews»:

«Η Σμαρούλα ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος και στο θέατρο και στη ζωή. Πολύ γλυκιά και τρυφερή με τους συναδέλφους της .

Μας χάρισε πολύ σημαντικούς ρόλους από την αρχή της καριέρα της . Ήταν από τα μακροβιότερα ζευγάρια του Ελληνικού Θεάτρου μαζί με το Βαγγέλη Λιβαδά  και αγαπιόντουσαν πολύ. Δεν νομίζω, ότι είναι τυχαίο που έφυγε λίγο καιρό μετά το Βαγγέλη . Μάλλον δεν άντεχε χωρίς αυτόν.»

Ο Ηλίας Λογοθέτης θυμάται και σχολιάζει:

«Είναι πολύ θλιβερό.Η Σμαρούλα ήταν πολύ καλή συνεργάτης . Δουλέψαμε μαζί στο «Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα». Θυμάμαι πήγαινα στη Γλυφάδα στο σπίτι της και περνάγαμε το ρόλο. Μετά απομακρυνθήκαμε λόγω της δουλειάς που οδηγεί στην απομόνωση αντί να σμίγει τους ανθρώπους…»

«Δεν μπορούσε να αντέξει με τίποτα τον θάνατο του Βαγγέλη Λιβαδά » ανέφερε  ο μεγάλος σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος που ήταν συνδεμένος με το ζευγάρι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.