«Όνειρα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

oneira_idryma_michalis_kakoyannis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πλάσματα του μύθου και της φαντασίας ζωντανεύουν στη σκηνή από την ομάδα «Αρένα» με μαγευτικές μελωδίες από αιθερόφωνο

Φαντάσματα, νεράιδες, μάγισσες, λυκάνθρωποι συνθέτουν ένα σύμπαν, όπου το όνειρο περιπλέκεται με την αληθινή ζωή

Ονειρα και φαντάσματα δια χειρός Σαίξπηρ. Ενα πρωτότυπο θέαμα, βασισμένο επάνω στις ονειρικές σκηνές και στις σκηνές φαντασμάτων των έργων του κορυφαίου δραματουργού, τα «Ονειρα (Are we such stuff as dreams are made on?)», παρουσιάζει η ομάδα «Αρένα» στο «Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης», έως τις 24 Απριλίου. Πρόκειται για μια επιλογή ονείρων αλλά και παραισθήσεων από τα πολιτικά έργα του Σαίξπηρ.

Κάτω από αυτό το συγκεκριμένο θεματικό πρίσμα, τα όνειρα και τα φαντάσματα που συναντάμε σε πέντε κορυφαία ιστορικά δράματα και τραγωδίες του Σαίξπηρ -«Αμλετ», «Ιούλιος Καίσαρας», «Κυμβελίνος», «Μακμπέθ», «Ριχάρδος ΙΙΙ»- ζωντανεύουν στη σκηνή, όχι μόνο ως εσώτερα ψυχολογικά τοπία των ηρώων, αλλά και ως σύμβολα και φορείς αρχετύπων, όπως επίσης και ως κοινοί τόποι του συλλογικού ασυνείδητου. Πλάσματα του μύθου και της φαντασίας του συγγραφέα, όπως φαντάσματα, νεράιδες, μάγισσες, λυκάνθρωποι, ακέφαλα σώματα, συνθέτουν ένα σύμπαν μαζί με τους ήρωες, όπου το όνειρο περιπλέκεται με την αληθινή ζωή, ενώ χάνονται τα όρια μεταξύ τους. Αυτό είναι το δεύτερο εγχείρημα της Ομάδας Αρένα επάνω στον Σαίξπηρ, μετά την παράσταση «Τίτος Ανδρόνικος».

Στην παράσταση συνυπάρχουν η μουσική περφόρμανς και το βίντεο αρτ με τη θεατρική πράξη. Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, μουσικός της Ομάδας «Αρένα», έχει δημιουργήσει ένα ηχητικό σύμπαν με μουσική την οποία ερμηνεύει ζωντανά κατά τη διάρκεια της παράστασης. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το σπάνιο και μυστηριώδες μουσικό όργανο θέρεμιν, ή αλλιώς αιθερόφωνο, ο ήχος του οποίου ακολουθεί ένα μεγάλο μέρος της παράστασης, αλλά και τα αντικείμενα με τα οποία πραγματοποιούνται οι μουσικοί αυτοσχεδιασμοί (μαχαίρια, μπουκάλια, ποτήρια κ.ά.). Ο φωτιστής Νίκος Σωτηρόπουλος έχει σχεδιάσει τον ιδιότυπο φωτισμό, εμπνευσμένος από το στυλ του γερμανικού εξπρεσιονισμού των αρχών του 20ού αιώνα.

Ο σκηνοθέτης και δημιουργός του θεάματος Αλέξανδρος Σωτηρίου έχει αναλάβει τα ηνία αυτού του προκλητικού εγχειρήματος. Η ηθοποιός Εύα Σιμάτου ενσαρκώνει τους γυναικείους ρόλους. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Εύα Σιμάτου, Λάζαρος Βαρτάνης, Χρήστος Τζιώτας, Γιάννης Μυλωνάς, Αλέξανδρος Σωτηρίου κ.ά.

Kάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

(Εκτός Δευτέρας και Τρίτης του Πάσχα, 16 & 17 Απριλίου 2012)

Η Προπώληση Ξεκίνησε

Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00

Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC.

Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Αίθουσα: Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος

Εισιτήρια:
15€ Κανονικό, Φοιτητικό – Μαθητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων & Κάρτας Πολιτισμού/ ΑμΕΑ/ άνω των 65 ετών: 10€

Εισιτήρια Online

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ
Πηγές: Έθνος / Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.