«Σκασμός Αντωνάκη μου»

vlachogiannis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Χρήστου Βλαχογιάννη

«Σκασμός Αντωνάκη μου». Την έστειλες ή δεν την έστειλες την επιστολή; Ε αφού την έστειλες και με όλες τις επισημότητες, «τώρα σταματάνε οι γλύκες και αρχίζει η παντόφλα».

Πόσο γάντι ταιριάζει τούτη η λατρεμένη ταινία στα καμώματα του «Αντωνάκη μου». Κάθε ατάκα είναι γραμμένη πάνω του, ακόμα και το happy end, που δυστυχώς σε εμάς δεν θα αφήσει την ίδια γλυκιά γεύση.

Θυμάστε τη σκηνή με το κουμπί; Τρομοκρατημένες έτρεχαν η Μάρω Κοντού και η Κατερίνα Γώγου, μόνο που τώρα ο «Αντωνάκης μου» δεν μπορεί να πει «Μη δω να μην εκταμιεύεται η έκτη δόση γιατί παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω», καθώς η φοβέρα έχει αξία όσο την έχεις αστεφάνωτη και όχι όταν ήδη έχεις στείλει τις… εγγυήσεις.

Ακόμα και οι τέσσερις φίλοι του παραμένουν ίδιοι και απαράλλαχτοι. Ο κύριος Καρατζαφέρης «ο διαπρεπής παρλαπίπας, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί αγορεύει» λες και δεν θα υπάρχουν αύριο κανάλια και τηλεοράσεις. Ο κύριος Παπαδήμος ο τραπεζίτης, «που δεν κέρασε ποτέ του ούτε ένα καφέ, ο σπάγκος», αλλά θα ρίξει το ρευστό πρώτα στις τράπεζες. Ο κύριος Γιώργος ο αυστηρός οικολόγος «το κέρατο το βερνικωμένο» και ο κύριος Βενιζέλος ο καλοφαγάς, «ο τυχεράκιας που πήρε προαγωγή» και τρώει τους μεζέδες…  από τα κομμάτια του ΠΑΣΟΚ, μην προλάβει και αρπάξει κανένας Λοβέρδος καμιά μπουκιά. 

Τώρα το στεφάνι μπήκε «Αντωνάκη μου» κι όταν με το καλό γενείς πρωθυπουργός μπορεί να έχεις πετύχει τον στόχο σου, όμως θα στέκεις κάτω από τα ερείπια της μισογκρεμισμένης Ελλάδας και θ’ αναπολείς αυτό που έχασες για πάντα. Και δυστυχώς για εσένα δεν θα έχει γυρίσει πίσω η «Μερκελίτσα  μου», για να σου πιάσει το χέρι και ν’ αποφύγετε το δοκάρι από τον μπούρδα Καραλαό…!

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.