Ο Ρομπέρτο Μπενίνι θα τιμηθεί απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

roberto_benigni_oscars
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Ο Ρομπέρτο Μπενίνι είναι ένας άνθρωπος με ευρεία κουλτούρα και πρωτοποριακή παρουσία στον χώρο των τεχνών γενικά, και όχι μόνο στην τέχνη της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας»,

είπε στο «Βήμα» ο καθηγητής Φοίβος Γκικόπουλος, πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ο οποίος εισηγήθηκε στο Τμήμα την αναγόρευση του Μπενίνι σε επίτιμο διδάκτορα. 

Η αναγόρευση θα γίνει την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα Τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τον τιμώμενο θα προσφωνήσει ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Ιωάννης Μυλόπουλος. Τον έπαινο του τιμώμενου θα διαβάσει η Κωνσταντίνα Γερ. Ευαγγέλου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Μετά την τελετή αναγόρευσης και την επίδοση πλακέτας τιμής στον επίτιμο διδάκτορα, ο Ρομπέρτο Μπενίνι θα δώσει ομιλία με θέμα: «Δάντης, “Θεία Κωμωδία”. Ερμηνεία και σχόλια στο ΧΙ Άσμα της Κόλασης».

Ο 60χρονος ιταλός ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος έγινε διάσημος με την ταινία του «Η ζωή είναι ωραία» (1997), η οποία παρουσιάζει τη ζωή εβραίων κρατουμένων σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο Μπενίνι έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην ταινία, η οποία βασιζόταν στις εμπειρίες του πατέρα του από το στρατόπεδο Μπέργκεν-Μπέλζεν. Ήταν υποψήφια για επτά Όσκαρ και έλαβε τελικά τρία: Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, Α΄ Ανδρικού Ρόλου στον ίδιο και Μουσικής.

Πηγή: Το Βήμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.