«Ελλάδα, στους ώμους τη γη κουβαλάς» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

stamatis_spanoudakis
Facebook
Twitter
LinkedIn

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τον συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012, ώρα 8.30 μμ, στη συναυλία «Ελλάδα, στους ώμους τη γη κουβαλάς».

Ο διακεκριμένος δημιουργός θα παρουσιάσει τις πιο αγαπημένες επικές και θρησκευτικές μελωδίες του, που δίκαια τον ανέδειξαν σε συνθέτη της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας. Η συναυλία αυτή συνδυάζεται ιδανικά με το διπλό ιστορικό και θρησκευτικό μήνυμα της Εθνικής Γιορτής της 25ης Μαρτίου, και έρχεται να προσφέρει όραμα και ανάσα υπερηφάνειας στους δοκιμαζόμενους Έλληνες.

Η ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», με πρώτο βιολί τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, μαζί με τη μεικτή και την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, συμπράττουν επί σκηνής σε μια μουσική γιορτή της αληθινής δημοκρατίας, που λεγόταν, λέγεται και θα λέγεται παντοτινά Ελλάδα!

Μαζί, οι μουσικοί που χρόνια τώρα έχουν γίνει «κομμάτι απ´ την ψυχή» του Σταμάτη Σπανουδάκη: o Πάνος Κατσικιώτης στα τύμπανα, ο Νίκος Χατζόπουλος στο κοντραμπάσο, ο Ντίνος Γεωργούντζος στο πιάνο και τα πλήκτρα, και ο Στέφανος Λαρεντζάκης στα κρουστά.

Σε μια ιδιαίτερη στιγμή της συναυλίας οι πρωτοψάλτες Γιώργος και Κωνσταντίνος Μπιλάλης θα μας μεταφέρουν στην καθ’ ημάς ανατολή.

Για να συμμετέχει το κοινό σε όλα τα τραγούδια, ο Σταμάτης Σπανουδάκης φρόντισε να λειτουργήσει ειδικό σύστημα υπερτιτλισμού με τους στίχους των τραγουδιών.

Εισιτήρια διατίθενται στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στην Αθήνα, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, και Ομήρου 8, στα τηλ. 210 7282333 και 210 7282367 (για ομαδικές κρατήσεις), και online στο www.megaron.gr.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 15 € (φοιτητικά), 20 € (Ζώνη Γ), 32 € (Ζώνη Β), 47 € (Ζώνη Α) και 75 € (Διακεκριμένη Ζώνη).

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.