«Δάφνες και Πικροδάφνες» πρεμιέρα σήμερα στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»

dafnes_kai_pikrodafnes_theatro_tzeni_karezi
Facebook
Twitter
LinkedIn

ΘΕΑΤΡΟ «ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ»
Μάρτιος-Απρίλιος 2012

Μία πολιτική κωμωδία
των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά

Πρεμιέρα Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

To έργο «Δάφνες και πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά,είναι μία πολιτική κωμωδία σπαρταριστής επικαιρότητας και από τα σημαντικότερα της νεοελληνικής δραματουργίας.

Γράφτηκε από τους συγγραφείς για το «Θέατρο Τέχνης» και ανέβηκε για πρώτη φορά το 1979.

Η διαχρονικότητα του το φέρνει ξανά στην σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» ύστερα από 10 χρόνια που είχε ανέβει ακριβώς με τους ίδιους ηθοποιούς, αποσπώντας τότε για τους ίδιους και την παράσταση επαίνους από κριτικούς και κοινό, προσφέροντας ένα θέαμα υψηλής καλλιτεχνικής ψυχαγωγίας.

Στην Ελλάδα του 2012, στην Ελλάδα της κρίσης, των πολιτικών ανακατατάξεων και αναταραχών, η πολιτική κωμωδία «Δάφνες και Πικροδάφνες» παραμένοντας πάντα ένα έργο ζωντανό και επίκαιρο, ανεβαίνει από την Πέμπτη 22 Μαρτίου στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, με τέσσερις σπουδαίους ηθοποιούς της τέχνης μας τον Κώστα Καζάκο, τον Γιάννη Μόρτζο, τον Γιάννη Καρατζογιάννη και τον Θάνο Καληώρα.

Το έργο διαδραματίζεται στο «αρχηγείο» τεσσάρων μικροκομματαρχών στην Τρίπολη, σε προεκλογική περίοδο.

Το μικροπολιτικό παρασκήνιο, ο παραγοντισμός, η κοτσαμπασίδικη νοοτροπία, ο παλαιοκομματισμός, η μηχανορραφία, οι πελατειακές σχέσεις, οι «λίστες», όλες οι άρρωστες πλευρές του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, καταγράφονται διαχρονικά και ανάγλυφα, όχι μέσα από ιστορικά γεγονότα αλλά μέσα από τους τέσσερις αυτούς μικροπαράγοντες της Ελληνικής Επαρχίας.

Είναι μία «ιστορική» παρτίδα πρέφας, παιγμένη από τέσσερις κλασικούς καφενόβιους πρεφαδόρους, που με μοναδικό πάθος, μαστοριά, πονηριά και καπατσοσύνη πετάνε στο τραπέζι τα ατού και τις μπλόφες τους, ανατρέποντας κάθε λίγο και λιγάκι όλα τα δεδομένα του παιχνιδιού.

Οι εθνικοί αγώνες, η αξιοπρέπεια, η τιμή, η φιλία, η εμπιστοσύνη, ο έρωτας μετατρέπονται σε καπίκια και διακυβεύονται.

Το έργο καταφέρνει, με εξαιρετική δραματουργική μαεστρία, περνώντας συνεχώς από το ειδικό στο γενικό, να πραγματοποιήσει μια ανάγλυφη χαρτογράφηση της εξουσίας απομυθοποιώντας συγχρόνως την ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (με σειρά διανομής)

Κώστας : Κώστας Καζάκος

Αλέκος : Γιάννης Καρατζογιάννης

Βασίλης : Θάνος Καληώρας

Τάσος : Γιάννης Μόρζτος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφείς : Δημήτρης Κεχαΐδη – Ελένη Χαβιαρά

Σκηνοθεσία : Γιάννης Μόρτζος

Σκηνικά-Κοστούμια : Φαίδωνας Πατρικαλάκης

Φωτισμοί : Θανάσης Σταυρόπουλος

Μουσική Επιμέλεια : Φροίξος Μόρτζος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.